Gagićev odlazak više od običnog problema: Direktan ‘šamar’ na tim, trenera i Partizan

Nije loše vreme – loši su ljudi. Ukoliko tražite onaj „pravi” trenutak da nekome saopštite vest koja će definitivno izazvati burne i negativne reakcije, onda i nikada niste bili deo tima.

Mi smo u košarkaškom klubu Partizan – familija. A ima u familiji da se opsuje, udari dete… Ima raznih roditelja, nisam za one koji tuku decu, ali, povremeno… Radim sa igračima kao sa familijom. Normalno da se izliju emocije. To su manji gresi nego da im uzimam deo ugovora, kao neke kolege reči su Duška Vujoševića posle „incidenta” sa Mihajlom Andrićem, kada ga je na utakmici Evrokupa (protiv Hapoela) uhvatio za vrat…

Dakle, košarkaški klub Partizan funkcioniše kao porodica. Svesni toga znamo da se sa najmilijima i najbližima uvek sve rešava uz razgovor, poštovanje, razumevanje, toleranciju… Onda kada se te osnovne stvari izostave, jednostavno je – ispadate iz porodičnog kruga. Postajete stranac, a vrata vam više nikada neće biti otvorena…

U utorak uveče udarna vest za sportsku javnost bio je odlazak Đorđa Gagića iz Partizana. Doduše, to više nije ni odlazak, već napuštanje kluba u veoma lošem trenutku, ali i na najgori način. 

Centar crno-belih je zatražio raskid ugovora, što je iste večeri (nešto pre ponoći) kratko potvrdio i klub, putem zvaničnog sajta. Zahtev se i pre toga našao pred Komisijom za takmičenje KSS.

Još jedan u nizu gomile problema. Ali, ovaj udarac predstavlja direktan šamar na tim, trenera, klub…

Lako je napustiti brod koji tone i okrenuti leđa kapetanu, ali kakav ste vi onda čovek?

Činilo se da se točak sreće okreće, da dolaze bolji i vedriji dani za tim iz Humske, ali taj točak je ponovo zastao. Posle sedam uzastopnih trijumfa i vraćanja na pobednički kolosek, Partizan će u nastavku sezone ostati bez centra, a znamo da (neophodni) plejmejker nije ni na vidiku.

Ovakav potez mladog Gagića je i finansijski udarac. Naime, on je, između ostalog, dostavio u Savez pregled uplata u periodu od 1. septembra 2013. do 3. februara 2015, kao argument u njegovu korist.

Uzrok ovog naglog ispada još uvek nije poznat, ali je prema svemu sudeći Gagićev potez izazvao oštru reakciju košarkaškog kluba Partizan:

Ovakav potez treba nazvati pravim imenom – izdaja. Ako se odabere trenutak kad je to najnezgodnije, onda se izabrao trenutak. To nije nimalo spontano, to je nečija računica saopštio je Partizan, više pročitajte OVDE.

Partizanova unutrašnja linija sada ostaje svedena na Milutinova, Mačvana i Nemanju Bezbradicu. Stoga se očekuje i brza reakcija kluba i dovođenje adekvatnog pojačanja.

Podsetimo da je jesenas, nezadovoljan statusom i minutažom, ugovor sporazumno raskinuo Đoko Šalić.