Gak odgovorio Vujoševiću: Partizan dobio više novca od Zvezde

Košarkaši klub Partizan u perodu od 2008. godine do danas dobio je od Grada Beograda skoro 100 miliona dinara više nego "večiti rival" Crvena zvezda.

Sekretar gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda Slavko Gak saopštio je da je košarkaški klub Partizan od grada od 2008. do danas dobio mnogo više novca od rivala Crvene zvezde.

– Sekretarijat za sport i omladinu je od 2008. godine do danas uplatio KK Partizan (što direktno, što preko računa JSD Partizan) iznos od 153.783.768 dinara. U istom periodu KK Crvena zvezda je dobila (što direktno, što preko SD Crvena zvezda) iznos od 56.182.146 dinara. U prethodno navedene iznose nisu uključena druga izdvajanja, koja grad Beograd takođe daje ovim košarkaškim klubovima – navodi se u saopštenju Slavka Gaka.

Trener Partizana Duško Vujošević veći deo konferencije za medije uoči meča Evrolige sa Bajernom posvetio je teškoj finansijskoj situaciji i raspodeli novca od strane države između Partizana i Crvene zvezde.

– KK Partizan je ostvario pravo kroz plasman u fazu Top 16 Evrolige na četiri miliona dinara. Ovaj iznos će biti uplaćen u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima grada – istakao je Gak.

On je naveo da dogovori i tabele koje je Vujošević pokazao novinarima na konferenciji, a tiču se raspodele novca nikada nisu bile zvanične odluke skupštine grada.

Gak je podsetio da grad sufinansira odigravanje svake utakmice u Beogradskoj areni u iznosu od 50 odsto cene zakupa, što je oko 12.000 evra po meču.

U njegovom saopštenju navodi se i da Beograd finansira 400 sati treninga godišnje košarkaša Partizana i Zvezde u hali Pionir.

– Grad je bez naknade ustupio zemljište za izgradnju dve dvorane za treninge oba kluba. Ovaj proces je skoro završen, a proceduru koja je više godina stajala pokrenuo je Privremeni organ grada Beograda – objasnio je Gak.

On je apelovao na klubove da imaju u vidu tešku finansijsku situaciju u Beogradu i poručio da sekretarijat radi transparentno kako bi svi korisnici budžetskih sredstava imali fer i jednake uslove.