Gala veče Ekstraklase proteklo u znaku Srbina iz Legije: Radović najbolji fudbaler Poljske

Srpski fudbaler i član Legije iz Varšave Miroslav Radović, proglašen je za najboljeg igrača sezone u Poljskoj. Legija je predvođena Radovićem odbranila titulu prvaka, a srpski fudbaler je tako kompletirao priznanja, pošto je pre nekoliko meseci proglašen i za najboljeg igrača Poljske za 2013.godinu.

Radović je briljirao ove sezone i na 26 utakmica u Ekstraklasi postigao je čak 14 golova, zbog čega je bio prvi strelac ekipe.

Na gala dodeli nagrada, Radoviću je prvo pripalo priznanje za najboljeg veznog igrača.

– Hvala svima koji su glasali za mene, našim trenerim Janu Urbanu i Heningu Bergu, kao i mojim saigračima. Ova sezona je bila zaista dugačka, ali smo pokazali da smo najbolji – rekao je Radović.

Ipak, najveću radost Radoviću donela je nagrada za najboljeg igrača sezone.

– Ova nagrada me čini zaista srećnim jer to znači da su moje kolege cenile  moj trud na terenu. Zahvaljujem se svojoj porodici, jer oni koji su najbliži igračima, moraju najviše da trpe. Veoma retko smo kod kuće i zbog toga ovaj uspeh želim da posvetim svojoj ženi i deci. Takođe, nadam se da ću uskoro ispuniti obećanje da će u naredne tri godine Legija igrati u Ligi šampiona. Videćemo da li će to da se dogodi za četiri meseca ili možda za godinu i četiri meseca – rekao je Radović.

Srpski fudbaler je u Legiju došao 2006. godine i od tada je osvojio dve titule prvaka, četiri Kupa Poljske i jedan Superkup.

Pored Radovića, još jedan igrač Legije, Dušan Kučiak, dobio je priznanje za najboljeg golmana sezone. Najbolji napadač je prvi strelac Ekstraklase Marsin Robak (Pogon, 22 gola), dok je trener godine Jan Kocijan iz trećeplasiranog Ruha.