Garsija: Šteta je što je šesnaesterac dugačak 17 metara, moja ekipa je pokazala karakter

Trener Rome Rudi Garsija rekao je u nedelju da je da je njegova ekipa mogla i bolje da odigra protiv Juventusa.

Roma je izgubila u Torinu od Juventusa sa 3:2, u utakmici koju je obeležio sudija Đanluiđi Roki.

– Danas se dogodilo mnogo toga, bilo je incidenata, ali i naša je greška što smo izgubili. Propustili smo dve velike šanse da postignemo gol, a nismo, a poraženi smo sa triItu udarca. Mogli smo bolje da odigramo – izjavio je Garsija.

Juventus je poveo golom Karlosa Tevesa iz penala u 27. minutu, ali je Roma golovima Totija, takođe iz penala, i Iturbea preokrenula rezultat na 2:1. Međutim, na poluvreme se otišlo nerešenim rezultatom jer je Teves još jednom bio precizan i još jednom sa bele tačke.

Garsija je imao komentar za drugi dosuđeni penal za Juventus.

– Šteta je što je šesnaesterac dugačak 17 metara, ali srećan sam jer je moja ekipa pokazala karakter – kazao je Garsija.

Prvi penal za Juventus je dosuđen jer je Majkon igrao rukom u živom zidu nakon šuta Andree Pirla.

– Nije trebalo da bude jedanaesterac, jer je ruka bila uz telo. Žao mi je jer smo izgubili, ali smo svejedno odigrali veoma dobru utakmicu. I delje su korak ispred nas, imaju sjajne igrače, nadam se da ćemo uskoro i mi biti na tom nivou – rekao je Majkon.

Pobedu Juventusu doneo je Leonardo Bonuči nekoliko minuta pre kraja meča. Tim golom šampion Italije je ostao usamljen na vrhu tabele sa 18 bodova, dok je Roma druga sa tri boda manje.