Gašić: Radimo na tome da pleja dovedemo već danas, ukoliko je to moguće

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je da će ‘crno-beli’ morati da digraju na što višem nivou ukoliko žele da pobede Mega Leks u ABA ligi.

Šampion Srbije dočekuje izabranike Dejana Milojevića u nedelju od 19 časova u hali Pionir, a obe ekipe će juriti svoju šestu pobedu.

– Značaj utakmice i sam protivnik kod nas izazivaju najpozitivniju reakciju da dobijemo taj susret. Nema prostora za pametovanje, moramo da igramo na što većem nivou i dobijemo jer samo pobede vode u plej-of – rekao je Gašić.

Crno-beli će tu utakmicu igrati četiri dana posle poraza od Hapoela i eliminacije iz Evrokupa, dva kola pre kraja prve faze tog takmičenja.

– Nismo bili tačni ni u jednom aspektu i duboko smo svesni te činjenice. Iako smo eliminisani, ne gubimo ambiciju da se u Evrokupu predstavimo u najboljem mogućem svetlu i iz preostale dve utakmice što bolje spremimo za Jadransku ligu koja je najbitnija – istakao je pomoćni trener Partizana.

Prema njegovim rečima, ekipa će sada imati više vremena za treninge, a do svog optimuma doći će kada se kompletira.

Gašić je takođe ocenio da će brzina adaptacije Aleksandra Pavlovića zavisiti od njega, ali i od ekipe, kao i da će klub učiniti sve da što pre dovede igrača na poziciji plejmejkera.

– Radimo na tome da već danas ako je to moguće rešimo problem plejmejkera, ali ne zavisi to samo od nas. Učinićemo sve da što pre i kvalitetnije rešimo taj problem – rekao je Gašić.

Krilni košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da njegova ekipa mora da pruži maksimum ako želi da pobedi Megu.

– Želimo da pokažemo reakciju i odigramo mnogo bolje nego protiv Hapoela. Želimo da pobedimo, ali to neće biti ni malo lako. Mega igra dobro i moraćemo da pružimo maksimum ako želimo da dobijemo tu utakmicu – rekao je Andrić.