Gašić: Vremena za tugovanje nemamo, potiv Solnoka moramo da trijumfujemo

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je da nema vremena za tugovanje posle poraza od Budućnosti, već da se crno-beli okreću Solnoku.

Šampion Srbije u utorak od 20 časova dočekuje Solnok u okviru 14. kola ABA lige, samo dva dana posle poraza od Budućnosti sa 72:61, posle kojeg ima skor od šest pobeda i sedam poraza.

– U tri dana ovo je već druga utakmica, posle veoma teškog meča sa ekipom Budućnosti. Veoma je bitno da se igrači metalno i fizički, koliko god je to moguće, vrate u normalan ritam, jer nas čeka ništa manja, po značaju i po težini utakmica sa ekipom Solnoka. Vremena za tugovanje posle poraza nemamo, već je bitna dobra reakcija i da napravimo pomak u kvalitetu igre – rekao je Gašić.

Solnok trenutno ima isti skor kao ‘crno-beli’, a Gašić ističe da je tim mnogo napredovao od početka sezone, kada je Partizan slavio u Mađarskoj sa 60:55.

– Solnok je dobar tim, sastavljen od veoma iskusnih i kvalitetnih igrača, tim koji ima pun roster. Oni su neznatno izmenili ekipu u odnosu na početak sezone i doveli su na poziciji plejmejkera Gibsona, koji je za njih veliko pojačanje. Tu je i Lazerik, američki plejmejker, kao i jedna grupa igrača iz naše zemlje koju čine Sinovec, Milošević, Brkić i naravno nekoliko mađarskih reprezentativaca, Vojvoda, Keler, Vitman i iskusni Bader. Ono što je značajno za primetiti je da su oni podigli u velikoj meri na viši nivo prag timske igre, što pokazuju i rezultati koje su postigli u dosadašnjem delu takmičenja u Evrokupu, a pre svega u ABA ligi. Solnok je kao i mi u grupi ekipa koje se bore za plasman u plej-of i izlazak u neko od evropskih takmičenja i naredne godine – istakao je Gašić.

 

Kada je način igre mađarske ekipe u pitanju, Gašić posebno ističe da je potrebno obratiti pažnju na njihov šut sa poludistance i distance:

– Imaju odlične šutere za tri poena i dobar timski ofanzivni skok. S obzirom na nivo kvaliteta i iskustva, tim koji veoma dobro kontroliše ritam igre. Očekujem da naša ekipa odreaguje na kvalitetan način posle poraza od Budućnosti i da s obzirom na veoma zahtevan nastavak sezone, i broj utakmica koji nas čeka, i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini – rekao je pomoćnik Duška Vujoševića

Utakmice za duel Partizana i Solnoka biće puštene u prodaju na dan utakmice od 17 časova, po ceni od 200 dinara za tribine i 400 za parter.