Gaudlok: Neće biti problem da stignemo 11 razlike

Uniks je ove sezone u Evrokupu bez poraza kod kuće. A, prosečno je rivale kod kuće ispraćao sa minusom od preko 20 poena.

Na sedam mečeva tim iz Kazanja slavio je sa preko 11 poena koliko mu je potrebno kako bi se domogao finala i došao u priliku da ponovi uspeh iz 2011. kad je podigao trofej.

Ali, kada smo Endrju Gaudloka, prvi zvezdu Rusa, u ekskluzivnom razgovoru za Sportski žurnal direktno upitali ko prolazi dalje, statistika i tradicija ga nisu preterano interesovali. Bez trunke dvoumljenja je ispalio:

– Ubeđen sam da ćemo to biti mi, naravno! Dobro smo se spremili i verujem da ćemo plan sprovesti u delo.

Sedam dana je prošlo od prvog meča, ali sjajni bek UNIKS-a i najbolji strelac Evrokupa i dalje odlično pamti kako je bilo igrati pred skoro 23 hiljade navijača.

– Bilo je to totalno ludilo, bez dileme najteža atmosfera u kojoj sam igrao. Navijači su bili neverovatno glasni, Crvena zvezda je imala fenomenalnu podršku. Ambijent je bio predivan, generalno Beograd je sjajno mesto za igranje košarke.

Crveno-beli stižu u Kazanj sa 11 poena kapitala. Ali, svima je jasno da protiv veoma jakog rivala, to nije razlika koja može da garantuje bilo šta. Gaudlok se složio.

– Za nas neće biti problem da to stignemo. Jedna od karakteristika košarke u Evropi je da timovi igraju dosta drugačije u zavisnosti da li su kod kuće ili u gostima. Sigurno da i navijači predstavljaju ozbiljan faktor. Kao i Crvena zvezda i mi kod kuće igramo dosta kvalitetnije.