Gde ti je suknjica, rekorderu? Suarez dva puta ponizio Luiza

Luis Suarez bio je dvostruki strelac protiv Pari Sen Žermena u pobedi njegove Barselone od 3:1. Neposredno pre oba pogotka, Suarez je ponizio najskupljeg defanzivca na svetu, Davida Luiza, jer mu je u oba slučaja probacio loptu kroz noge.

 

David Luiz je najskuplji defanzivac svih vremena jer je Pari Sen žermen za njega platio čak 62 miliona evra kako bi ga doveo iz londonskog Čelzija. Uz to, njegov kvalitet je potvrđen još jednom činjenicom da je početkom godine izabran u idelani Fifin tim. Prethodno, Brazilac je uvršten i u najboljih 11 Svetskog prvenstva u Brazilu.

Ipak, u sinoćnjem duelu protiv Barselone, Luiz uopšte nije izgledao kao vrhunski defanzivac, za šta se postarao sjajni napadač Barselone Luis Suarez. Katalonci su pobedili Parižane 3:1 u gostima i tako se skoro  sigurno već plasirali u polufinale lige šampiona. U ovom trijufu Barse, Suarez je dva puta pogodio metu. Da sve bude još mnogo gore po Davida Luiza, Urugvajac je u obe situacije prethodno probacio loptu kroz noge Brazilca i dokazao da vrhunski defanzivci ponekad ispadaju smešni kada igraju protiv napadačke elite.