Gerero ‘ukrao šou’: Bivši napadač Bajerna het-trikom odveo Peru u polufinale

Paolo Gerero
Beta

Fudbaleri Perua plasirali su se u polufinale Kopa Amerika pošto su u četvrtfinalnom duelu savladali Boliviju rezultatom 3:1 (2:0).

 

Apsolutni junak Peruanaca bio je Paolo Gerero koji je sa tri pogotka praktično sam obezbedio poufinale svojoj zemlji.

Prvi gol na stadionu „Munisipal” u Temuku postignut je posle 20 minuta igre. Vargas je odlično centrirao sa levog boka, a Gerero je bio najviši u skoku za 1:0.

Samo tri minuta kasnije „Inke” su izvele kontranapad iz udžbenika, Kueva šalje maestralan dubinski pas ka Gereru koj izlazi oči u oči sa golmanom Kinonezom i rutinski šalje loptu u mrežu – 2:0.

Sve dileme oko pobednika i drugog finaliste otklanja Paolo Gerero svojim trećim golom na utakmici. Bivši napadač Bajerna iz Minhena i Hamburga, koji je u međuvremenu preuzeo kapitensku traku od Pisara, koristi kardinalnu grešku Beharana u 74. minutu, krade loptu u opasnoj zoni, ponovo izlazi sam pred golmana Bolivije Kinoneza i stiže do het-trika (3:0).

Bolivija je u 84. minutu postigla počasni gol sa penala, a Marselo Martins Moreno je bio precizan sa „kreča” i postavio konačnih 3:1.

Peru će u polufinalu igrati protiv domaćina Čilea, koji je u prvom četvrtfinalnom meču savladao aktuelnog šampiona – ekipu Urugvaja (1:0).

Preostali učesnici polufinala biće poznati posle četvrtfinalnih okršaja između Argentine i Kolumbije (subota, 01.30), odnosno Brazila i Paragvaja (nedelja, 23.30).