Gigs završio igračku karijeru

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs objavio je da definitivno završava svoju igračku karijeru i dodao da je veoma uzbudjen zbog novih izazova koji ga očekuju u ulozi trenera.

– Neizmerno sam ponosan što sam mogao da igram za najveći klub na svetu. Odigrao sam 963 utakmice i veoma sam tužan što to više neću moći da radim. Moj san je bio da igram za Junajted i zahvalan sam što mi se ukazala prilika da to i ostvarim – rekao je Gigs za zvanični sajt kluba iz Mančestera.
Gigs je danas zvanično imenovan za asistenta novog trenera Mančester junajteda, Luja van Gala, a na kraju sezone bio je i privremeni trener tog kluba, pošto je Dejvid Mojes dobio otkaz.
– Danas za mene počinje novo poglavlje u životu. Uzbudjen sam zbog novih zadataka koji mi predstoje u ulozi trenera. Hvala svim navijačima. Uživao sam u svakom momentu provedenom na terenu u dresu Mančestera – rekao je Gigs.
Rajan Gigs je u svojoj karijeri igrao samo za Mančester junajted, a za seniorski tim je prvi put nastupio 1990. godine. Pre par dana pojavila se informacija da je Gigs razmišljao da odigra još jednu sezonu, ali posle Svetskog prvenstva Gigs će biti prvi pomoćnik Luja van Gala, koji će u Brazilu predvoditi selekciju Holandije.