Gledaj fudbal, pomozi drugima: Humanitarni turnir za porodicu Trajković iz Vranja! (FOTO)

U nedelju 14. decembra sa početkom od 14 časova u balonu 'Brazil' kod hale Pionir u organizaciji portala 'Kafanski selektor' organizuje se humanitarni turnir za porodicu Trajković iz Vranja.

Na turniru učestvuju ekipe: Kafanski selektor, Brazil & Friends, Ringier-KONTAL i Visoka ICT, a specijalne gošće su ženski timovi Visoka ICT i Mašinski fakultet, koji će i otvoriti turnir.
Na ovaj potez odlučila se ekipa sa sajta: Nenad Pavlović, Stefan Milošević i Jelena Polić, koji redovno pišu tekstove o fudbalu i rado se odazivaju svim humanitarnim akcijama.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo što još uvek postoje ljudi koji će se rado odazvati pozivima ove vrste. Predstavnici nekoliko medijskih kuća, kao i Fudbalski klub Rad samo su neki od učesnika. U planu nam je da u skorije vreme organizujemo još jedan humanitarni turnir, s tim što bi broj prijavljenih ekipa bio znatno veći. Sve nam zavisi od prostora gde bi se turnir održao – istakla je Jelena Polić.

Štamparija „Proof” iz Beograda će štampati ulaznice. Cena karte je otvorena i svako od onih koji se odluče da prisustvuju turniru će na istu sami moći da upišu iznos koji će otići u ruke šestočlane porodice Trajković, koja se ceo život bavi ili se bavila fudbalom.

Glava kuće Đorđe (52) i njegova supruga Slavica (47) ostali su bez posla, a upoznali su se baš na fudbalskom terenu. Đorđe je igrao za lokalni fabrički klub „Alfa”, a Slavica je branila za firmu “Jumko”, ali i za reprezentaciju Jugoslavije. Sada žive u teškim uslovima, jer su firme gde su radili ugašene. Zbog toga im je potrebna pomoć da školuju svoja četiri sina: Lazara (14), Mladena (13), Damnjana (12) i Dimitrija (10), koji se takođe bave fudbalom.