Gocić: Mađari nas previše hvale, ali to nas neće prevariti

Kapiten vaterpolista Srbije Živko Gocić rekao je da očekuje veliku borbu u derbi meču trećeg kola B grupe EP sa Mađarskom.

Srbija je na startu šampionata pobedila Francusku (16:5) i Nemačku (12:7), dok je domaćin Mađarska bila bolja od Španije (12:9) i Francuske (12:7).

– Mađari nisu blistali protiv Francuza, ali to nas neće prevariti, kao ni činjenica da nas previše hvale. Žele da lopticu prebace u naše dvorište, ipak su oni svetski prvaci i time je sve rečeno. Očekujem veliku borbu i sjajan ambijent. Odlučiće jedna lopta, nadahnuće ili nečiji bolji dan – rekao je Gocić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On očekuje da Mađarska na meču ima veliku podršku navijača.

– Naše je da budemo mirni, hladne glave i spremni za veliki duel od prvog trenutka. Imamo zavidan kvalitet na svakoj poziciji i to moramo da iskoristimo. Ipak, ovaj meč nije ključan za nas. Bilo bi lepo da budemo prvi u grupi, ali ni razigravanje nije smak sveta – poručio je Gocić.

Centar Slobodan Nikić smatra da je domaćin šampionata jak i agresivan protivnik.

– Oni se uzdaju u individualni kvalitet, a mi u odbranu, odakle sve polazi. Bitan kriterijum biće sudjenje, da li će svirati sve ili će pustiti grublju igru. Pobeda bi nas približila prvom mestu u grupi, što dosta znači, ali ne zaboravite da su ostali Hrvati i Španci, koji su podjednako opasni.Turnir je tek počeo, obe ekipe će se dizati i biti najbolje na kraju – rekao je Nikić, trenutno drugi strelac turnira sa sedam postignutih golova.

Prema rečima Stefana Mitrovića Srbija mora da izdrži početni pritisak i zaustavi protivničke šutere.

– Pritisak je na njihovoj strani. Moraju da izdrže teret domaćeg terena, podršku navijača i činjenicu da su prvaci sveta. Imamo iskustvo igranja u takvim utakmicama. Publika nije agresivna i ona neće uticati na dešavanja u bazenu. Oni su u Barseloni formirali novi tim, a ovde imaju još dve promene. Pobedili smo ih u Dubaiju, ali smo tada i jedni i drugi bili u trenažnom procesu i to sada nema nikakvu važnost – rekao je Mitrović.

Utakmica između Srbije i Mađarske igra se u četvrtak od 20 sati i 30 minuta.