GOL O KOME ĆE SE PRIČATI DECENIJAMA: Velika pobeda Reala nad Juventusom u senci Ronaldove MAGIJE! (VIDEO)

Ronaldo
Beta

Fudbaleri Real Madrida pobedili su u Torinu ekipu Juventusa sa ubedljivih 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

 

Dva gola za “kraljevski” klub postigao je Kristijano Ronaldo u trećem i 54. minutu, a u strelce se upisao i Marselo u 72.

Prošlogodišnji finalisti Lige šampiona odigrali su sjajnu utakmicu u Torinu, s puno tempa i prilika, a daleko zadovoljniji nakon prvog meča su fudbaleri španskog tima.

Real je poveo posle samo dva minuta i 47 sekundi igre, a strelac je bio Ronaldo. Isko je centrirao s leve strane, Portugalac je se sjajno snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu iza ledja Djanluidjija Bufona.

Tim golom Ronaldo je ispisao nove stranice istorije, pošto je postao prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao golove na 10 uzastopnih mečeva. Bio je to njegov 118. gol u Ligi šampiona, a najbrži koji je ikada postigao u najelitnijem takmičenju.

Do kraja prvih 45 minuta moglo je biti još nekoliko golova. Gonsalo Iguain je u 23. minutu imao dobru priliku, ali se Kejlor Navas sjajno bacio i sprečio izjednačenje. Potom je u 36. šut oprobao Toni Kros sa dvadesetak metara, ali je prečka sprečila ubedljivije vodjstvo Reala.

Fudbaleri “stare dame” su u finišu poluvremena u nekoliko navrata protestovali kod sudije tražeći penal, ali je Cunejt Čakir ostao neumoljiv.

U istom ritmu počelo je i drugo poluvreme, obe ekipe su u prvih desetak minuta imale prilike, ali rezultat se nije menjao do 64. minuta.

Ronaldo je u tom 64. minutu spektakularnim makacizama savladao Bufona, koji je samo nekoliko trenutaka ranije sjajno odbranio udarac Lukasa, ali je kod šuta Portugalca ostao ukopan.

Dva minuta kasnije Paulo Dibala je zaradio drugi žuti karton posle neopreznog starta nad Karvahalom.

Tačku na večerašnju utakmicu, a verovatno i na ovaj dvomeč, stavio je Marselo u 72. minutu. Asistent kod tog gola bio je Ronaldo.

Pobeda Reala je na kraju mogla da bude i ubedljivija, pošto je Mateo Kovačić u 88. minutu pogodio stativu, a potom je i Ronaldo propustio dve šanse da upiše het-trik.

Revanš utakmica na programu je naredne srede u Madridu.