Golman Novog Pazara nameštao mečeve?

- Svakako da takve priče najmanje idu u prilog klubu. Obavićemo razgovor sa Šimićem, kako bi zaštitili svoje interese - rekao je potparol kluba Redžep Korać

Sumnjama o nameštanju utakmica u najjačoj ligi Srbije nikad kraja. Na meti javnosti našao se i prvi golman Novog Pazara Marko Šimić, koji je optužen za nameštanje mečeva. Portparol kluba Redžep Korać izjavio da takve priče ne idu u prilog klubu.
Pojedini mediji iz Novog Pazara i fanovi na društvenim mrežama označili su Šimića kao glavnog krivca za primljene golove na poslednjih nekoliko utakmica.

 

– Svakako da takve priče najmanje idu u prilog klubu. Obavićemo razgovor sa Šimićem, kako bi zaštitili svoje interese – rekao je Korać.
Hrvatski golman je u Novi Pazar stigao pred početak drugog dela sezone i izborio se za mesto u startnoj postavi.
Ipak, nedavno se pojavila sumnja da je namerno puštao golove, a neki portali su posle subotnjeg poraza Novog Pazara od Spartaka u Subotici (2:3) podsetili da je Šimić pre pet godina, dok je branio za hrvatsku Kroaciju iz Sesvetea, bio optužen da je nameštao utakmice.

 

– Šimić bi na kladionici odigrao da će Kroacija primiti tri gola, a onda ih na utakmici primio i uzeo novac – tvrdio je tadašnji predsednik hrvatskog kluba Zvonimir Zubak.
Šimić je branio na 10 utakmica, dok je na poslednjih šest 12 puta savladan. Protiv Crvene zvezde (0:1) i Donjeg Srema (1:2) primio je golove udarcima sa više od 35 metara, dok je u porazu Novog Pazara u Kruševcu (1:2) nespretno reagovao kod oba pogotka