“GORDI ALBION” HRABRO DO POLUFINLA: Englezi nadigrali Šveđane, mrežu “tresli” GLAVOM!

Fudbaleri Engleske pobedili su Švedsku sa 2:0 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji. Oba gola su Englezi dali glavom za prvo polufinale od 1990. godine.

BETA

Po jedan gol su Englezi dali u svakom od poluvremena – prvi je delo Harija Megvajera, a drugi Dele Alija. 

Engleska je bila bolji tim. Videlo se na početku da će i jedni i drugi igrati obazrivo bez mnogo prilika, ali tek po jedan šut ka golu dve ekipe za dvadeset minuta činio je taj deo igre prilično monotonim.

U 13. minutu je prema golu Pikforda šutirao Klason, a na drugoj strani je dobar pokušaj sedam minuta kasnije imao Hari Kejn. Dok su Šveđani uglavnom pokušavali dugim loptama da “preskoče” tri igrača u odbrani Engleske, Vokera, Stounsa i Megvajera, Englezi su te pokušaje lako branili.

U napadu “tri lava” nisu baš “pucala od kreativnosti”. Uglavnom su se oslanjali na Sterlingovu brzinu i to im u prvih pola sata nije donelo skoro ništa.

Jedan korner iz 30. minuta je promenio stanje stvari na terenu. Ešli Jang je namestio loptu, ciljao sredinu kaznenog prostora, a tamo je pored Emila Forsberga skočio Hari Megvajer.

Pogodio je donji desni ugao gola Robina Olsena i Engleska je povela 1:0. Iako se očekivalo da će Šveđani agresivnije krenuti u poslednjih 15 minuta prvog dela igre, prave energije nije bilo.

Engleska je u završnici prvog poluvremena mogla i do drugog gola kada je Rahimu Sterlingu zicer u stopostotnoj šansi odbranio Olsen, a napadača Engleske u nastavku iste akcije izblokirao kapiten Grankvist.

Drugo poluvreme je počelo daleko bolje. Već u 47. minutu Pikford paradom čuva mrežu posle odličnog udarca Markusa Berga koji je skočio pored Ešlija Janga. Lopta je išla u sam ugao i to je Pikfordu bila prva odlična reakcija u nastavku.

Pet minuta posle toga Forsberg je lukavo probao da sa krila šutira na gol i prevari golmana Engleske ali je promašio.loading...