GORDI ALBION PRIPITOMIO CRVENI TALAS: Englezi u osmini finala SP pošto su Panami dali čak ŠEST GOLOVA! (VIDEO)

Već je u prvom poluvremenu palo pet golova!

AP Photo/Matthias Schrader

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se danas u osminu finala Svetskog prvenstva, pošto je pobedila Panamu sa 6:1, u utakmici drugog kola Grupe G u Nižnjem Novgorodu.

Engleska je pitanje pobednika rešila već u prvom poluvremenu, u kome je postigla pet golova.

Tri gola postigao je Hari Kejn, od kojih dva iz penala, u 22. minutu i prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, a treći pogodak postigao je u 62. minutu, posle čega je izašao iz igre. On je trenutno prvi strelac Mundijala sa pet golova.

Dvostruki strelac bio je Džon Stouns, pošto je postigao golove u osmom i 40. minutu, a gol je postigao i Džes Lingard u 36. minutu.

Jedini gol za Panamu i prvi za tu reprezentaciju na debiju na Svetskom prvenstvu, postigao je Felipe Baloj u 78. minutu. On je sa 37 godina i 120 dana četvrti najstariji strelac na svetskim prvenstvima.

Engleska i Belgija imaju po četiri boda u Grupi G i obezbedile su plasman u osminu finala. U trećem kolu u četvrtak od 20 časova, te ekipe će u medjusobnom duelu odlučiti ko će sa prvog mesta u drugu fazu.

Trenutno obe ekipe imaju istu gol razliku – osam datih i dva primljena gola. Engleska je sada prva pošto ima manje žutih kartona od Belgije.

U drugoj utakmici u Grupi G takodje u četvrtak od 20 časova igraju Tunis i Panama, koji su bez bodova.