‘Gordi Albion’: Reprezentacija sastavljena od uličnih svirača, prodavaca krompira i farmera

Fudbal je u moderno doba postao igra oko koje se sve vrti oko novca i slave. Ipak, ne razmišljaju svi na taj način, postoje i momci koji loptu po 'zelenom pravougaoniku' kotrljaju iz pukog zadovoljstva.

To su reprezentativci Gibraltara u čijem se sastavu nalaze samo DVOJICA profesionalnih fudbalera. Ovu zemlju popularno nazivaju „Stena” i nalazi se na samom rubu Pirinejskog poluostrva. U istoriji je bila predmet sporenja Španije i Engleske, a tek odskora je primljena u UEFA.

To je rezultovalo da tamošnji klubovi ove godine prvi put igraju u evropskim takmičenjima, a protiv Poljske su odigrali utakmicu 7. septembra. Simbolično, izgubili su 0:7. To nije ni tako čudno kada se uzme u obzir da ova državica broji svega 30.000 stanovnika što je približno populaciji Vršca.

Zanimanja njihovih reprezentativaca su posve šarenolika, pa tako imamo vatrogasca, policajca, električara…

To je naročito bilo interesantno britanskim medijima koji su se našalili i napravili listu zanimanja kojim bi mogli da se bave igrači „Gordog Albiona” da nisu fudbaleri.

Golman Engleske, Džo Hart, prodavao bi mobilne telefone, Lejton Bejns kao ulični svirač, Geri Kejhil kao bankar, Fil Džouns kao farmer i Stouns kao Di Džej čine odbrambenu liniju.

U sredini terena su Vilšer kao promoter u noćnom klubu, Henderson kao telefonski operater i Fabijan Delf kao radnik na recepciji u teretani.

Napadačku liniju čine Deni Velbek kao agent nekretnina, Rahim Sterling kao učenik i Vejn Runi kao prodavac krompira.

Šta mislite, čime bi se bavili srpski internacionalci?