GORI! Grupa navijača NAPALA KUĆU direktora Mančester junajteda, LETELE BAKNJE (FOTO+VIDEO)

Grupa navijača Mančester junajteda napala je kuću izvršnog direktora tog fudbalskog kluba Eda Vudvorda i uzvikivala "da će on umreti".

Printscreen Twitter

Grupa navijača okupila se kasno sinoć ispred Vudvordove kuće u Češiru, a na video snimku objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako jedan od njih baca baklju na glavnu kapiju kuće 48-godišnjeg funkcionera kluba.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), Vudvord, koji je oženjen i ima dvoje male dece, nije bio u kući u vreme incidenta.

Mančester junajted je saopštio da će svako ko počini kriminalno delo ili upadne na tudj posed doživotno biti izbačen sa stadiona.

“Jedna je stvar kada navijači izražavaju mišljenje, a šteta i ugrožavanje života je druga stvar. Za to jednostavno nema izgovora. Znamo da će fudbalski svet sa nama biti ujedinjen dok saradjujemo sa policijom Mančestera na identifikaciji počinilaca ovog neopravdanog napada”, navodi se u saopštenju kluba sa Old Traforda.

Navijači su nezadovoljni rezultatima Mančester junajteda, ali pre svega radom Eda Vudvorda. Ekipa je peta u Premijer ligi sa 33 boda zaostatka za vodećim Liverpulom, a mnogi navijači za to krive Vudvorda.

U utakmicama protiv Barnlija u prvenstvu i Tranmera u FA kupu navijači su pevali pesme protiv Vudvorda i u više navrata pozvali vlasnike kluba, porodicu Glejzer, da odu.

Vudvord je savetovao porodicu Glejzer tokom preuzimanja Mančester junajteda 2005. godine, pre nego što je postavljen na visoku funkciju u klubu.

Junajted večeras igra protiv gradskog rivala Sitija revanš utakmicu polufinala Liga kupa. U prvom meču na Old Trafordu Siti je pobedio sa 3:1.