‘Građevinari’ odlični na pripremama: Rad savladao Slaviju iz Praga

Fudbaleri Rada pobedili su Slaviju iz Praga sa 2:1 (1:0) u prijateljskom meču odigranom na pripremama u Antaliji.

Rad je od samog početka zaigrao dobro. U 8. minutu iz prekida je pripretio Obradović, ali je golman Rakovan jedva loptu preusmerio u korner. Minut kasnije pokušao je i Nikola Đurić glavom, ali je tim iz Praga imao sreću.

U 14. minutu centaršut Simića, Dostal zaustavlja rukom za najstružu kaznu. Siguran realizator za tim iz Beograda je bio Branislav Milošević – 1:0!

Tri minuta kasnije Simić sam izlazi ispred golmana Slavije koji padom neutrališe pokušaj igrača Rada.

Polovinom poluvremena, Vaclav Prošek izlazi sam pred Radunovića, ali je golman Rada pobednik iz tog duela.

Par minuta kasnije, Dostal je prezentovao silinu svog šuta, ali se istakao bravuroznom intervencijom golman „građevinara” Boris Radunović.

U nastavku, Rad je brzo izveo tri kornera sa ugla, ali bez prave završnice. U 61.minutu, Obradović nepropisno zaustavlja Prošeka, a Buđema je siguran sa bele tačke – 1:1!

Tri minuta kasnije, novi jedanaesterac za tim iz Praga. Radunović obara Dame Diopa kome se dugo ukazivala pomoć. Udarac sa 11 metara je izveo Dostal, ali Boris Radunović maestralno interveniše i brani udarac napadača Slavije!

U finišu meča, Rad je imao tri situacije za pogodak. Najpre je Ivan Marković odlično asistirao Rodiću čiji uadarac golman češkog tima insiktivnom reakcijom izbacuje loptu u korner. Par trenutaka kasnije Simić asistira Markoviću koji šutira glavom, ali golman Slavije brani udarac centarfora Rada. Minut kasnije i Maraš šutira glavom bez rezultatske promene.

U 90. minutu, najbolji strelac letnjih priprema u Sloveniji Ivan Marković pogađa sa šesnaest metara „malu mrežicu” gola Slavije za trijumf tima iz Beograda – 2:1.

RAD: Radunović, Rodić, IgorĐurić, Maraš, Nikola Đurić, Obradović,Milošević,Milisavljević, Simić, Nemanja Mihajlović, Veselinović. Igrali sujoš: Erić, Milanović, Mladenović, Ivan Marković.

Slavija Prag: Rakovan, Švec, Nitrianski, Buđema, Prošek, Bazal, Kodr, Dame,Mihailović, Baez, Dostal. Igrali su još: Rehak i Mičola.