Gradi se dvorana za Zvezdu i Partizan

Privremeno veće Beograda donelo je odluku kojom je omogućeno da započne izgradnja dvorane koju će koristiti košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda.

Tom odlukom je data saglasnost na zaključak Vlade Srbije o pribavljanu nepokretnosti – sportske dvorane putem zajedničke izgradnje sa Gradom.

– Na ovaj način rešen je spor između grada Beograda i Republike Srbije u vezi sa susvojinom nad novom dvoranom. Zbog tog spora izgradnja sportske dvorane najavljena pre više godina još nije počela – stoji u saopštenju Grada.

Posle višemesečnog dogovaranja nađeno je rešenje da Ministarstvo omladine i sporta po odluci Vlade, raspiše tender za izgradnju trenažne sportske dvorane za košarkaše Partizana i Crvene zvezde.

– Udeli Republike Srbije i grada Beograda u vlasništvu nad novom halom koju će košarkaši Partizana i Crvene zvezde samo koristiti, biće određeni dogovorom do završetka izgradnje objekta – piše u saopštenju.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije je u budžetu za 2014. godinu kao i planom za 2015. i 2016. godinu obezbedilo sredstva za izgradnju sportske dvorane.

Kako se navodi, grad je obezbedio zemljište, platio naknadu za gradsko građevinsko zemljište, obezbedio infrastrukturno opremanje parcele na kojoj će biti izgrađena sportska dvorana, kao i dozvole za izgradnju.

– Posle završetka procesa javne nabavke za izvođača radova koju će sprovesti Ministarstvo omladine i sporta, izgradnja sportske dvorane će moći da počne tokom ove godine – piše u saopštenju.