Gradski derbi: Partizan želi pobedu! Iz Mega Vizure Miljenović poručuje: Idealna prilika za revanš

Crno-beli večeras od 20 časova u poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije dočekuju Mega Vizuru. Partizan u ovaj meč ulazi sa skorom od 12 pobeda i jednim porazom.

Posle svih dešavanja minulih dana, izabranici Duška Vujoševića, u ovaj okršaj ulaze rasterećeno. Samopouzdanje je na visokom nivou, s obzirom na to da su proteklog vikenda slavili u večitom derbiju, a potom i napravili veliki preokret u meču sa FMP-om.

– Praktično kolo pre kraja superligaškog dela sve karte su podeljene, kada je u pitanju učešće u plej-ofu. Definitivno je jasno da mi igramo sa Radničkim prvu utakmicu. Nastojaćemo da ovih nekoliko dana i utakmicu protiv Mega Vizure, iskoristimo da se ekipa koliko je moguće što kvalitetnije pripremi za ono što nas čeka pred sam početak plej-ofa. Kada to kažem, mislim da se neki igrači regenerišu, oni koji su bili pod velikim pritiskom što se tiče same minutaže i igara u proteklom periodu. Ali to nas ni jednog jedinog trenutka ne amnestira i ne odvraća od ideje da poslednju utakmicu odigramo na visokom nivou i što kvalitenije, da pobedimo – rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Crno-beli stručnjak se osvrnuo i na utakmicu sa ekipom iz Železnika.

– Mislim da je ekipa na meču protiv FMP nakon velikog zaostatka pokazala visok nivo karaktera i odgovornosti prema klubu, prema publici koja je došla u zaista izvanrednom broju da podrži naš mladi tim. Iz jedne vrlo komplikovane i nepovoljne situacije po nas, uspeli smo da se vratimo i dobijemo, što je jedan dodatni kvalitet – jasan je Vujošević.

Evo šta on kaže o njihovom današnjem protivniku:

– Ekipa Mega Vizure je definitivno obezbedila treću poziciju. Oni poseduju kvalitet, uz nekoliko veoma iskusnih igrača i jednu garnituru veoma talentovanih koji su na pragu, a neki su već i članovi, reprezentativnih selekcija. Sasvim je sigurno da se njihove aspiracije ne završavaju samo ovim trećim mestom u Superligi. Suštinski, ekipe koje su bez nekog posebnog imperativa rezultata i rasterećene, su i najopasnije – konstatovao je trener Duško Vujošević.

Nenad Miljenović: Idealna prilika da se revanširamo

Organizator igre Mega Vizure, Nenad Miljenović, nije skrivao optimizam uoči duela sa šampionom Srbije.

– Crno-beli su stekli neverovatno samopouzdanje zahvaljujući prethodnim pobedama u našim međusobnim susretima i sve im polazi za rukom. Uvek su raspoloženi i raspucani, a osećam da je sada idealna prilika da im se revanširamo. Čuli smo za čaršijska govorenja o tome da smo filijala Partizana, ali ona nemaju realnu osnovu! Nema govora o namerano slabijim izdanjima protiv tima iz Humske – rekao je Miljenović za Sport.