Grbić: Pravi pristup doneo pobedu

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić uzjavio da su dobar pritup i maksimalna koncentracija doneli pobedu 3:0 po setovima protiv Australije, koja nije bila toliko dobra u odbrani kao u prvom duelu dve reprezentacije. Grbić najavio igru na pobedu u sledeće dve utakmice protiv Italije kako bi se tim što bolje pripremio za završni turnir.

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je posle pobede nad Australijom u Svetskoj ligi da je izuzetno zadovoljan pristupom njegovih igrača toj utakmici.

– Izuzetno sam zadovoljan pristupom, jer ponekad ovakve utakmice mogu da se iskomplikuju ukoliko padne koncentracija i ukoliko očekuješ da protivnik sam izgubi. Na sreću, to se kod naših momaka nije desilo i svi u timu su dali doprinos ovoj pobedi – rekao je Grbić novinarima u Beogradu posle utakmice.

Srbija je sinoć pred oko 4.000 gledalaca u Hali “Pionir” pobedila Australiju sa 3:0, po setovima 25:23, 25:20, 25:20, u drugoj utakmici četvrtog vikenda Prve divizije Grupe A Svetske lige.

– Oni nisu igrali toliko dobro u odbrani, kao što su u prvoj utakmici. Mislim da je to jedan element koji ih je držao u igri u prvom meču. Mislim da smo ponovo imali veoma ozbiljan pristup, odigrali smo koncentrisano, bez mnogo grešaka i mislim da je rezultat više nego realan – objasnio je Grbić.

Srbija će narednog vikenda dočekati Italiju, a Grbić je ocenio da su predstojeće dve utakmice veoma bitne.

– Te dve utakmice sa Italijom će biti jako važne u svakom smislu. Da li smo drugi ili treći ne menja ništa, ali je jako važno da odigramo što je moguće bolje i da im stavimo do znanja da će im biti jako teško na završnom turniru… Kada pobediš tri od četiri utakmice protiv jedne ekipe onda ipak ulaziš drugačije u naredne mečeve – smatra Grbić.

Selektor Australije Roberto Santili rekao je da su njegovi igrači bili “daleko od svojih mogućnosti” i dodao da tim mora da se bori do kraja takmičenja.

– Danas nismo pokazali našu najbolju igru… Možda je loša igra bila jer smo umorni posle pet nedelja putovanja. Imali smo dobar pristup u prvom setu, koji su odlučili neke sitnice i neke greške koje stalno pravimo u odlučujućim trenucima, ali ovo je jedna veoma mlada ekipa – rekao je Santili.

Srbija posle osam odigranih utakmica zauzima drugo mesto u Grupi A sa 14 bodova, jednim manje od Brazila, a jednim više od Italije, ekipa koje će se danas sastati u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige. Australija je poslednja sa samo tri boda.