Grbić: Privilegija je biti selektor Srbije, prednost je što sam sa nekima zajedno igrao

Novoimenovani selektor Srbije Nikola Grbić izjavio je po preuzimanju funkcije da mu je velika čast što će u narednom periodu predvoditi "orlove".

– Naravno da sam izuzetno zadovoljan pozivom da budem selektor reprezentacije. Bavim se ovim poslom već četiri meseca, a ovo je velika, neverovatna čast. Čovek se uči dok je živ, a ja sam na početku jedne nove karijere, imam još dosta stvari da naučim u ovom poslu. Shvatio sam da su dve različite stvari biti igrač i trener i da je moja percepija igrača bila jako sužena na terenu – rekao je Grbić.

Iako mlad kao trener, o Grbićevim uspesima na terenu ne mora da se govori, sve već zna, pa je jasno zašto ima već status legende u srpskoj, evropskoj i svetskoj odbojci.

– Ima dosta ljudi u ovom poslu koji su spremni da mi pomognu savetima, u svakom slučaju, mislim da ću biti spreman za posao koji me čeka. Poznavajući sve te momke sa kojima sam igrao, mislim da može biti samo prednost to što smo zajedno bili i na terenu, jer smo dosta toga prošli zajedno, znam kako razmišljaju i znam kako treniraju – naveo Grbić.

Bivši reprezentativac će odmah krenuti sa radom i pripremama za predstojeću reprezentativnu sezonu.

– Neki treneri misle da je bolje da ne budeš trener odbojkašima sa kojima si igrao, ali mislim da je razlika u godinama bitna i da imamo jako dobru grupu momaka i divnih ljudi. Ja ću pregledati kalendar za celu sezonu, a moram da obavim razgovore i sa trenerima mlađih selekcija pošto dugo nisam u Srbiji i sa trenerima u inostranstvu gde naši igrači igraju da bih mogao da napravim neku strategiju – zaključio je Grbić.