GRBIĆ ZADOVOLJAN POSLE TREĆE POBEDE: “Mečeve dobijamo svojom dobrom igrom, a ne greškama protivnika”

Odbojkaši Srbije
print screen/you tube.com/True Volleyball

Srbija će u četvrtfinalu, igrati protiv boljeg iz duela drugoplasirane reprezentacije iz Grupe C i trećeplasiranog tima Grupe A.

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije nije krio zadovoljstvo posle treće pobede na Evropskom prvenstvu, ovoga puta protiv Finske.

– Bili smo u rezultatskom deficitu i u drugom, a pogotovo u trećem setu, ali smo uspeli da zadržimo mirnoću i da se vratimo u igru našom dobrom igrom, a ne njihovim greškama i da preokrenemo rezultat u našu korist – rekao je Grbić.

Odbojkaš Srbije Aleksandar Atanasijević kaže da prava borba tek čeka naš tim.

– Na prošlom EP smo se namučili da dođemo do četvrtfinala, sada smo to uspeli sa prve pozicije… Bitna pobeda, i ono što je zaista važno je da smo svi u igri, da su svi igrači dobili šansu. Sada moramo da se pripremimo za ono najvažnije, za četvrtfinale, koje je važnije i od finala – naveo je srpski korektor.

Naša selekcija je sinoć uspela da obezbedi mesto među osam najboljih ekipa na kontinentu, posle pobede nad Finskom od maksimalnih 3:0. Četvrtfinalni duel selekcije Srbije igra se 31. avgusta u Krakovu.