‘Grobari’ oduševili trenera Bešiktaša: Ovo sam video dva puta u životu, bilo je jako impesivno

Trener Bešiktaša Slaven Bilić oduševljen je igrom svog tima, kao i navijačima Partizana posle duela u trećem kolu Lige Evrope.

Turski klub slavio je u Beogradu protiv crno-belih sa 4:0 u utakmici trećeg kola C grupe Lige Evrope.

– Kako smo igrali, mislim da bi pale i mnogo jače ekipe. Srećni smo zbog pobede, mnogi će reći da je bilo lako, ali činjenica je da smo odigrali odlično. Rano smo postigli gol i dominirali tokom celog meča – rekao je Bilić.

Lider turske Superlige je u prva dva kola remizirao, pa je u Beogradu bio pod blagim pritiskom pobede.

– Drago mi je zbog trijumfa, znali smo da je gostovanje Partizanu težak ispit, ali smatram da smo zasluženo pobedili i nadam se da ćemo u ovakvom ritmu ići i u završnici sezone – izjavio je Bilić.

Hrvatski stručnjak bio je impresioniran domaćim navijačima, istakavši da je atmosferu u kojoj publika podržava svoj tim uprkos ubedljivom porazu video samo u Splitu.

Bilić je naveo da nije promenio mišljenje o ekipi Partizana i da i dalje smatra da je to izuzetno talentovan sastav.

– Ovo sam video dva puta u životu, u Splitu kada Hajduk izgubi zna dugo da se peva, kao i ovo večeras. Ovo je bilo jako impresivno. Aplauz na kraju verujem da je došao, jer je Bešiktaš odigrao veliku utakmicu i mislim da bi svi ljubitelji fudbala tako pozdravili – rekao je Bilić.

– Rekao sam igračima Partizana da za 15 dana u Istanbulu može da bude drugačija situacija. Moraju da dignu glavu. Glavni problem ovde na Balkanu je što ekipe ne mogu da vežu dve psihički i fizički naporne utakmice, što je slučaj sa Partizanom posle dobijenog domaćeg derbija – zaključio je Bilić.

Partizan i Bešiktaš ponovo se sastaju 6. novembra u Istanbulu, u utakmici četvrtog kola Lige Evrope.