‘Grof’ je za Zvezdu samo pusta želja, Kosanović novi trener crveno-belih?

fk crvena zvezda
beta

Miodrag Božović ipak neće biti novi trener Crvene zvezde kao što se najavljivalo. Kako govore poslednje vesti, novi strateg crveno-belih biće Milorad Kosanović koji je već dva puta vodio Beograđane. Zvezda traži i novog sportskog direktora, a kandidat za to mesto je Vladimir Stošić.

 

Milorad Kosanović (64) uskoro će treći put u karijeri biti izabran za šefa stručnog štaba Crvene zvezde, piše u sredu “Sportski žurnal”, uz ogradu da je to “gotovo izvesno”.

Nenadu Lalatoviću utakmicom protiv Mladosti iz Lučana u nedelju ističe ugovor, a uprava kluba nakon toga mora munjevito da stupi u akciju, pošto će pripreme za novu sezonu, zbog ranog starta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, početi već 8. juna.

– Iako se u javnosti poslednjih dana spekulisalo sa više imena poput Miodraga Božovića ili Miroslava Đukića, Kosanović je jedini trener sa kojim crveno-beli mogu da postignu dogovor – tvrdi “Žurnal”.

Milorad Kosanović se ove sezone vratio u srpski fudbal, predvodeći Novi Pazar do praga evropske scene, mada će Pazarci na kraju morati da se zadovolje petim mestom, iza Vojvodine.

Trener koji se početkom 90-ih afirmisao radom u Vojvodini, na Zvezdinoj klupi već je sedeo u sezoni 1997/98, pa nekoliko meseci tokom jeseni 2007.

 

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić paralelno traga i za novim sportskim direktorom, što je pozicija upražnjena još od odlaska Zorana Stojadinovića početkom 2014.

Izgleda da je trenutno najbliže toj funkciji Vladimir Stošić, član trofejne generacije sa kraja 80-ih i početka 90-ih. Stošić je za “Večernje novosti” potvrdio kontakt sa Terzićem i najavio dolazak u Beograd na konkretnije razgovore.