Grof stiže u Zvezdu: Crveno-beli pregovaraju sa Miodragom Božovićem

Trener Crvene zvezde, Nenad Lalatović, na pragu je izlaznih vrata stadiona „Rajko Mitić”, u klubu su svi složni da je crnogorski stručnjak Miodrag Grof Božović najbolje rešenje, a posle prve runde razgovora ocenjeno je da je moguć dogovor dveju strana, pišu „Večernje novosti”.

U Zvezdi smatraju da angažovanjem Božovića mogu da podignu kvalitete „nove ekipe”, a i da imaju bitnog aduta u pokušaju da se naredne sezone vrati titula.

 

Novac nije prepreka i uslovi mogu da se preciziraju koji odgovaraju Božoviću, a njemu je u razgovorima predočen načelan plan i na kojim pozicijama tima su potrebni oslonci. Spisak pojačanja se sastavlja i traže igrači koji po kriterijumima mogu da ispune zadatke, uz kostur u kojem su: Jović, Grujić, Ristić, Rajković i Jovanović, pišu „Večernje novosti”.

Čuvar mreže i kapiten je jedini na prodaju iz ove „petorke” ukoliko se postigne dogovor sa Brižom ili nekim drugom inostranom ekipom. Kao zamena figurira Milan Borjan (27), koji je po završetku sezone slobodan posle šest meseci nastupanja za Radnički iz Niša. Ostaje da se pregovori nastave u narednih nekoliko dana, ponuda je na stolu Miodraga Grofa Božovića, on ima poslednji potez u ovoj misiji.

Božović je i u prošlosti bio blizu posla na stadionu „Rajko Mitić”, ali je unosna ponuda Dinama iz Moskve vratila popularnog Grofa u Rusiju, gde je posle nastavio sa Rostovom. Predvodio je još Amkar (Perm) u Rusiji i kroz trenerski posao klubove: Pafos (Kipar), Budućnost (Podgorica), Grbalj i Borac (Čačak). Posle završene igračke karijere u Holandiji, prvi posao šefa stručnog štaba 2000. godine obavljao je u Beogradu sa Karaburme. Dres tima iz Ljutice Bogdana, kao štoper nosio je od (1992. do 1994. godine) i upisao 52 meča (tri pogotka).