Grujić: Voleo bih da Živković zaigra na proleće, svi u Zvezdi jedva čekamo subotu

Marko Grujić
crvenazvezdafk.com

Fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić rekao je danas da bi voleo da igrač Partizana i njegov saigrač iz reprezentacije Srbije Andrija Živković postigne kompromis sa crno-belima i zaigra za prvi tim u prolećnom delu šampionata.

 

Videli smo se Andrija i ja juče, bili smo u društvu, nismo bili sami… Rekao mi je da trenira sa Teleoptikom, a ja sam video u novinama da je licenciran, tako da možda dođe do nekog kompromisa. Nadam se da će i doći do kompromisa, ali tek posle drugog kola – rekao je Grujić uz smeh i dodao:

Iskreno, voleo bih da igra, zbog njega, da ne izgubi tri-četiri meseca samo u treniranju… – dodao je on.

Grujić je ocenio da je Partizan jači nego u prolećnom delu šampionata i dodao da mu je izuzetno drago što će Miroslav Bogosavac i Miladin Stevanović dobiti priliku u prvom timu crno-belih.

Prvotimac crveno-belih se osvrnuo i na nastavak šampionata u Super ligi Srbije.

Mislim da smo se dobro pripremili. Svi jedva čekamo utakmicu. Ja sam se toliko uželeo takmičarskih nadmetanja da sam počeo da odbrojavam dane do subote… Dočekujemo Mladost na svom terenu i to je prilika da napravimo lepu uvertiru za derbi. Pokušaćemo da uveselimo navijače lepom igrom i sa mnogo golova, pa da sa mnogo optimizma udjemo u utakmicu protiv Partizana – rekao je Grujić.

 

Crvena zvezda će u subotu na svom stadionu dočekati Mladost u prvoj utakmici prolećnog dela šampionata, a narednog vikenda ih očekuje “večiti derbi” protiv Partizana na gostovanju.

Derbi je najveća utakmica i to je jedan od razloga što sam ostao, jer želim da igram da odigram na njihovom stadionu. Moramo prvo maksimalno uzbiljno da udjemo u meč protiv Mladosti, ali iskreno, svi igrači potajno već razmišljaju o derbiju – kazao je Grujić.

Crveno-beli su se tokom zimske pauze pojačali dovodjenjem defanzivca Edsona, defanzivnog veznog fudbalera Damijena Le Taleka i ofanzivnog veznog Davida Babunskog.

Uverio sam u njihove kvalitete na treninzima i pripremnim utakmicama. Od kada je Le Talek došao dobio sam nešto ofanzivniju ulogu i iskreno prija mi što sam često u zoni šuta, što ulazim u šanse. Nadam se da ću postići gol u subotu (protiv Mladosti), a onda i u derbiju. Očekujem više golova ovog proleća, a nadam se da će ekipa zadržati dobru igru – zaključio je Grujić.

Crvena zvezda je jesenji deo šampionata u Super ligi Srbije završila na prvom mestu sa 62 boda, čak 25 više od prvih pratilaca – Čukaričkog i Borca iz Čačka.