Gulan: Bilo je teško u početku, ali dobili smo 3:1 i zo ja najbitnije za nas

Fudbaler Partizana Nikola Gulan rekao je da su teški uslovi za igru onemogućili njegovu ekipu da prikaže bolju partiju protiv Voždovca.

Partizan je u nedelju, na stadionu Obilića na Vračaru, savladao Voždovčane sa 3:1, posle preokreta u poslednjih deset minuta.

Najpre su domaći poveli u preko Tripkovića u 74. minutu, ali je samo pet minuta kasnije Stošić smestio loptu u svoju mrežu. Preokret crno-belima doneo je Volkov u drugom minutu nadoknade, da bi prva tri boda za vicešampiona potvrdio rezervista Beko Fofana.

– Dobili smo 3:1, to je najbitnije za nas. Bilo je teško u početku, zbog teškog terena i vremena. Protivnik nam se sasvim dobro suprotstavio, ali smo rešili taj problem u poslednjih desetak minuta. Dobro smo počeli sezonu i sad se okrećemo sledećoj utakmici – rekao je Gulan.

Defanzivac crno-belih istakao je da je sve išlo bolje posle izjednačenja.

– Imali smo inicijativu u prvom poluvremenu, pokušavali, ali nije išlo. Čim smo iskoristili jednu šansu, sve je krenulo kako treba i posle smo dali dva gola. Čeka nas teško gostovanje Radničkom iz Niša, ali je potrebno da se prvo dobro odmorimo od naporne utakmice i ovakvog vremena, pošto nije lako igrati – dodao je Gulan.

Njegov saigrač Miroslav Vulićević nije želeo da traži opravdanja u lošim uslovima, ali ističe da je srećan zbog prve pobede u šampionatu.

– Veoma teška utakmica, ali nećemo tražiti alibi, jer kako je bilo nama, tako je i njima. Imali smo strpljenja svih 90 minuta, iako smo primili taj gol iz jednog šuta u okvir. Ponovila se ista greška da protivnik stvori jednu polupriliku koju iskoristi. Možda nismo imali i malo sreće, napadali smo, tražili šansu, vrebali, ali nismo gubili ‘glavu’ i na kraju došli do veoma važna tri boda – naveo je Vulićević.

Vicešampion Srbije moraće da poradi na realizaciji ukoliko želi da se bori sa najvećim rivalom za titulu u Jelen Superligi.

– Imali smo mnogo šansi i u prvom, i u drugom poluvremenu. Kao i protiv Ludogoreca lopta je išla po liniji i kroz dva metra i nikako da je ‘čačnemo’ da uđe u gol i povedemo, kako bi pao teret sa naših leđa. Posle Evrope i onako bolne eliminacije bilo je teško dići se, ali mi smo profesionalci koji igraju u velikom klubu i moramo da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu – zaključio je desni bek Partizana i dodao da će u Nišu ekipa ići na pobedu.