Gvardiola: Nema potrebe za pojačanjima, zadovoljan sam ekipom

Trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da u letnjem prelaznom roku neće dovesti više nijednog fudbalera.

– Nema potrebe za pojačanjima. Zadovoljan sam ekipom – rekao je Gvardiola, preneli su nemački mediji.

On je istakao da se posle povreda u tim polako vraćaju Tijago Alkantara, Rafinja i Frank Riberi. Bivši trener Barselone negirao je da želi da dovede fudbalera Borusije iz Dortmunda Marka Rojsa.

– Nisam razgovarao o njemu sa predsednikom kluba Karl Hajncom Rumenigeom. Imamo osmoricu igrača koji igraju na sredini terena. Osmoricu, to je dovoljno – rekao je Gvardiola.

Bajern je ovog leta doveo bivšeg napadača Borusije iz Dortmunda Roberta Levandovskog, defanzivca Valensije Huana Bernata, bivšeg golmana Liverpula Pepea Reinu i fudbalera sredine terena Ajntrahta Sebastijana Rodea, a prodao je Tonija Krosa Real Madridu i napadača Marija Mandžukića Atletiko Madridu.

U Dortmund su ovog leta došli Matijas Ginter iz Frajburga i tri napadača da nadoknade odlazak Levandovskog: Ćiro Imobile iz Torina, Adrijan Ramos iz Herte i and Đi Dong-von iz Augzburga. Levandovski će debitovati za Bajern sutra u Superkupu Nemačke, protiv svog bivšeg kluba Borusije.

Većina fudbalera obe ekipe se tek vratila sa produženog odmora, posle osvajanja Svetskog prvenstva u Brazilu sa reprezentacijom Nemačke.

Gvardiola je rekao da su samo osmorica ili devetorica fudbalera potpuno spremni za utakmicu i da će najverovatnije u tim uvrstiti i neke mlade igrače.

U ekipi Borusija neće biti kapitena Matsa Humelsa, koji je juče počeo s trenizima, kao i Rojs, a povređeni su Nuri Sahin, Jakub Blažčikovski i Ilkaj Gundogan.

Borusija je prošle godine osvojila Supekup pobedom protiv Bajerna od 4:2, a to je bila prva zvanična utakmica Gvardiole na klupi Bajerna.