Gvardiola: Ukoliko želiš da postaneš šampion moraš svakoga da pobediš!

Trener Bajerna Pep Gvardiola prezadovoljan je izdanjem svoje ekipe u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Porta i plasmanom Bavaraca u polufinale.

 

Minhenski klub je poražen sa 3:1 u prvom duelu, ali je na „Alijanc arena” uzvratio trijumfom sa 6:1 i rutinski prošao dalje.

Bila je to veoma dobra utakmica za nas. Igrali smo sjajno u prvom poluvremenu, ne tako dobro u drugom, ali svejedno moji igrači zaslužuju čestitke – rekao je Gvardiola.

Gvardiola je istakao da su njegovi igrači posebno dobro odigrali u prvih 45 minuta, posle kojih su već imali ubedljivu prednost od 5:0.

– U prvih 45 minuta viđena je reakcija na rezultat iz Porta. Srećan sam što treniram ove sjajne igrače. I posle utakmice u Portugalu, kada smo izgubili sa 3:1, znao sam da možemo da prođemo. Navijači moraju da znaju da se ne može stalno da se pobeđuje i sa jedne strane je normalno što smo izgubili u Portugalu – naglasio je Gvardiola.

U petak će se u podne u Nionu održati žreb za polufinale Lige šampiona, a Gvardiola je rekao da ga ne zanima ko će biti sledeći protivnik.

– Nije me briga ko će biti pobednik. Ukoliko želis da budeš šampion, moraš svakoga da pobediš – naglasio je trener Bajerna.