Hamilton zbog njega nije završio trku, a FIA neće pokrenuti postupak protiv Rozberga

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je danas da neće pokrenuti postupak povodom incidenta u kome je došlo do kontakta dva vozila Mercedesa u trci Formule jedan za Veliku nagradu Belgije.

U drugom krugu trke u Belgiji, u nedelju, došlo je do kontakta dva Mercedesa, Niko Rozberg je udario u bolid Luisa Hamiltona i probušio mu prednju levu gumu.

Hamilton nije završio trku, a Rozberg je zauzeo drugo mesto. Sudije su tokom trke saopštile da neće istraživati taj incident.

Hamilton je optužio Rozberga da ga je namerno udario kako bi „poslao poruku”, a nemački vozač je to demantovao.

– FIA neće intervenisati u ovom slučaju. Jedino bi ‘novi element’ koji bi se pojavio pošto izveštaji postanu pravosnažni mogao da opravda otvaranje istrage. Izjave posle trke i unutar ekipe, a koje je kasnije Mercedes demantovao, ne spadaju u takve elemente – navodi se u saopštenju FIA.

Hamilton je naveo da je Rozberg na timskom sastanku „praktično priznao da je to uradio namerno”, ali je direktor Mercedesa Toto Volf to demantovao.

– U veoma uzavreloj raspravi oni su se složili da se ne slažu, ali nije bilo namernog sudara. To je besmislica –  rekao je Volf.

Rozberg i Hamilton se bore za šampionsku titulu. Posle 12 trka Rozberg je prvi sa 220 bodova, a Hamilton na drugom mestu ima 29 bodova manje. Naredna trka u šampionatu Formule jedan vozi se 7. septembra u Monci, za Veliku nagradu Italije.