Harden brojao do 51 poen: Ovo su svi koševi iz rekordnog izdanja „Brade“

Džejms Harden ponovo je pokazao zašto se smatra jednim od dva glavna kandidata za titulu MVP igrača sezone. U meču protiv Sakramento Kingsa, „Brada“ je postigao 51 poen čime je postavio lični rekord po efikasnosti. Takođe, postao je prvi igrač u istoriji Hjustona koji je iste sezone u dva navrata premašio cifru od 50 poena. 

 

Poslednja partija Džejmsa Hardena ponovo je potvrdila da on trenutno igra najbolju sezonu u karijeri. On je do svog rekorda stigao uz odlične procente šuta, posle samo 25 pokušaja iz igre. Uz to, imao je i fantastičan procenat šuta za tri poena pošto je dao osam trojki uz samo jedan promašaj iz daljine.

 

Ne samo da je ovako postigao lični rekord po broju poena, Harden je postao jedini igrač u istoriji franšize koji je dva puta iste godine dao više od 50 koševa, pošto je prethodno ovog meseca dao poen manje u duelu protiv Denvera. Ovakva efikasnost jednog igrača „Raketa“ nije viđena čak ni u eri Hakima Olejdžuvona, a samo deset igrača u istori Hjustona je prebacilo magičnu cifru od 50 poena. 

Što je najvažnije, rekordna efikasnost pomogla je njegovoj ekipi da stigne do nove pobede, a Harden je dao deset od poslednjih 18 koševa u meču u kojem je Hjuston na kraju slavio četiri razlike.