Harden: Srbija nikada ne odustaje, ali naš cilj je zlato

Košarkaški reprezentativac SAD Džejms Harden rekao je danas da njegova ekipa zna dobre i loše strane selekcije Srbije, ali da je njen cilj da osvoji zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji.

– Pripremićemo se za Srbiju, znamo šta je to što oni rade, znamo njihove dobre i loše strane. Gledao sam drugo poluvreme sa Francuzima, fenomenalni su. Sjajno šutiraju, njihovi bekovi su imali nekoliko zaista neverovatnih poteza, pogodili su i neke teške šuteve. Francuzi su takođe obavili dobar posao, ali je Srbija ekipa koja nikada ne odustaje i bori se do kraja – rekao je Harden novinarima u Madridu.

Košarkaške reprezentacije Srbije i aktuelnog svetskog šampiona SAD igraju sutra od 21 čas u Madridu u finalu Svetskog prvenstva u Španiji.

Selekcija SAD je u polufinalu u četvrtak pobedila Litvaniju sa 96:87, dok je Srbija sinoć pobedila Francusku sa 90:85.

– Ovo je za nas sve. Došli smo u Španiju sa jednim jedinim ciljem – da osvojimo zlatnu medalju. Do sada smo obavili odličan posao i jedna utakmica nas deli od uspešne misije. Imali smo običan trening, ali je ovo svakako najvažniji meč do sada. Izaći ćemo na parket i raditi ono što inače radimo. Svakog dana predstavljamo svoju zemlju i to je razlog zbog kojeg smo ovde – rekao je Harden.