HASI OPREZAN PRED REVANŠ: “Pritisak je na strani Olimpijakosa, gol Partizana vraća meč na početak”

olimpijakos partizan
dnevno.rs/kolaž

Iako je grčki šampion u Beogradu stekao lepu prednost, trener Olimpijakosa tvrdi da je njegova ekipa pod velikim pritiskom.

 

Plan Partizana da sa pozitivnim skorom otputuje u Atinu nije ostvaren. Jedan od krivaca je i albanski stručnjak, koji je prošlog utorka odlično taktički postavio meč. Partizan je igrao a Olimpijakos postizao golove, kažnjavajući i najmanji propust u odbrani crno-belih. Sudeći po najnovijim izjavama Besnika Hasija, u Pireju će se igrati sasvim drugačija utakmica.

– Kao što smo mi pobedili 3:1 u prvoj, tako i Partizan može da ponovi istu stvar. Sutra sve može da krene u pogrešnom smeru. Ne smemo da primimo gol u uvodnim minutima jer to može da nam unese paniku – rekao je Hasi i dodao da njegov klub neće braniti prednost iz Beograda.

– Partizan ima 90 minuta da se vrati u igru, a pritisak će ovog puta biti na našoj strani. Mi ćemo igrati kao da je 0:0. Imam plan za utakmicu, ali ga neću otkriti. Sigurno je da nećemo da igramo defanzivno, a dobro je što ću na raspolaganju imati sve igrače. Moramo da budemo pozitivni i uz podršku naših sjajnih navijača očekujem da ćemo pobediti – kaže albanski trener.

Iz tabora Partizana dolaze umereno optimistične izjave, a trener ekipe Miroslav Đukić veruje da se može ponoviti jedna od slavnih Partizanovih evropskih utakmica u kojima je stizao do neverovatnih podviga.

 

– Znamo da nas očekuje težak meč protiv velikog rivala, da smo u minusu od 1:3, ali nismo došli sa belom zastavom, nego prvo da dokažemo da možemo da pobedimo Olimpijakos. U prvom meču smo gubili lopte u zonama u kojima to nismo smeli, to je nešto što ne smemo opet da dozvolimo. Igraćemo kao u Beogradu, pokušaćemo da se nametnemo ofanzivnim stilom igre od početka, iako znamo da to neće biti lako – rekao je trener ekipe Miroslav Đukić, ponovivši još jednom geslo koje oslikava njegovu fudbalsku misiju u Humskoj:

“Pokušaćemo da budemo Partizan”

Drugi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Olimpijakosa i Partizana, igra se sutra sa početkom od 20.45.