Hezonja: Imao sam želju da obučem dres Partizana, postojali su kontakti sa Vujoševićem

Mladi košarkaš Barselone Mario Hezonja rekao je da je postojala šansa da pređe u Partizan.

 

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju katalonski tim u četvrtak od 19 časova i 30 minuta u Kombank Areni, a Mario Hezonja je na treningu rekao da crno-beli dres Partizana nije bio daleko od njega.

– To je bila moja velika želja. Poznajem Vujoševića, Bogdana Bogdanovića, kao i još dosta ljudi iz Partizana. Razgovarali smo, ali sve je ostalo na nagađanjima i bez dogovora – rekao je 20-godišnji Hrvat.

Ipak, on smatra da nije napravio grešku što je postao član Barselone.

– Birao sam srcem. Novac mi nije bitan, kao ni to gde živim, bitno mi je samo da igram i da uživam u košarci. Birao sam najbolje za sebe i smatram da nisam napravio grešku – izjavio je Hezonja.

Raditi u ekipi koja je prepuna zvezda dosta mu je značilo za sticanje neophodnog iskustva.

– Sve je fantastično u Barsi, na meni je da treniram svaki dan kao i do sada. Prve godine je bio spektakl. Gledao sam ih na televiziji, a odjednom sam počeo da igram sa njima. U početku su mi treninzi više značili nego utakmice – rekao je Hezonja na treningu svoje ekipe.

Za kraj, on je otkrio kakvi su mu planovi za budućnost.

– Košarka mi je svuda ista, tako da ne pravim razlike da li ću karijeru nastaviti u NBA ili Evropi – zaključio je mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja.