Hiljade navijača dočekalo fudbalere Albanije u Tirani (VIDEO)

Nekoliko hiljada navijača dočekalo je rano jutros na aerodromu u Tirani fudbalsku reprezentaciju Albanije posle utakmice u Beogradu.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije sastale su se sinoć u Beogradu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je meč krajem prvog poluvremena prekinut zbog provokacije gostiju.

Utakmica je prekinuta u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavila mala letelica na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije s crbim dvoglavim orlom, i likovima osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemalija, i Ise Boljetinija, albanskog nacinaliste iz 19. veka.

Po nezvaničnim informacijama, letelicom – “kvadrokopterom” je upravljao brat premijera Albanije Olsi Rama, koji je negirao umešanost u događaje na stadionu Partizana.

Navijači su potom počeli da ubaciju baklje na teren, zbog čega je žandarmerija ušla da ih smiri.

Zastavu je uhvatio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, a albanski igrači su pokušali da mu je otmo, te je došlo do koškanja među igračima na terenu.

Nemiri su se preneli i na tribine, pojedini navijači su ušli na teren, i sudija Martin Etkinson je obe ekipe poslao u svlačionice.