Holandski delegat: Uefa će odlučiti ko je kriv za prekid utakmice

Delegat utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije Holanđanin Hari Bin rekao je večeras da će nadležna tela Evropske fudbalske unije (Uefa) odlučiti ko je kriv za prekid tog duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

– Žalimo zbog situacije, okolnosti su bile takve da utakmica nije mogla da bude nastavljena. Ne mogu da govorim ko je počeo, ko je kriv. To će odlučiti nadležna tela Uefa. Posle viđene situacije, sudija, posmatrač i ja ćemo poslati izveštaj u Uefu – rekao je delegat utakmice Hari Bin.

Utakmica na stadionu Partizana prekinuta je u 42. minutu, pošto je došlo do nereda, kada je preko terena počeo da leti dron – mala letelica na daljinsko upravljanje. Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacioanliste.

Zastavu je uhvatio reprezentativac Srbije Stefan Mitrović, a nakon toga albanski igrači su pokušali da mu je uzmu i došlo je do koškanja među igračima na terenu.

Nemiri su se preneli i na tribine, pojedini navijači su ušli na teren, pa je sudija Martin Etkinson izveo obe ekipe sa terena i poslao ih u svlačionice. U trenutku prekida rezultat je bio 0:0.