Horor na terenu za kriket: Igrač ostao u besvesnom stanju pošto ga je nokautirala loptica (VIDEO)

Australijski igrač kriketa Fil Hjuz u kritičnom je stanju posle operacije, pošto ga je tokom meča prve australijske lige pogodila lopta u glavu.

Hjuz je uprkos tome što je nosio zastitnu kacigu zadobio snažan udarac loptom koji ga je bukvalno srušio na zemlju. Lekari su mu hitno ukazali pomoć pre nego što je u besvesnom stanju prebačen u bolnicu Sent Vinsent u Sidneju, gde je operisan, a u stanju je indukovane kome, izazvane na veštački način.

Hjuzu je pomoć ukazivana punih 40 minuta pre odlaska u bolnicu, sa tribina su stravičan prizor posmatrale majka i sestra, a društvene mreže preplavljene su porukama podrške.

– Hjuz je veliki borac i pre svega veliki čovek – napisao je na Tviteru selektor Australije Deren Leman. Iz bolnice je saopšteno “da je u kritičnom stanju i dalje, ali i da je u najboljim rukama”.

Igrači kriketa obavezno nose kacigu od sedamdestih godina prošlog veka, kada je zaključeno da igrači treba da se zaštite od loptice koja je teška 156 grama i može da leti brzinom od 160 kilometara na čas.