Hrvati NEZADOVOLJNI SUĐENJEM meč proglasili – “PRLJAVOM IGROM SRBIJE” (VIDEO)

Selektor Hrvatske Ivica Tucak nazvao je sudije "poluidiotima", nakon poraza od Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva.

Hrvatska
Beta

“Delfini” su nadigrali aktuelnog prvaka sveta 9:7 u Barseloni, pa će u subotu (22:15h) protiv Španije braniti kontinentalnu krunu.

– Šta pričati o sportu kad imate takve poluidiote. Nisam ništa ružno rekao. Nije se igrao vaterpolo, već neko rvanje u kojem se mi nismo snašli, a sve zbog sudijskog kriterijuma. Ovo nema veze s onim što reklamiraju – s vaterpolom – rekao je Tucak.

Hrvatska reprezentacija nije zadovoljna suđenjem, ali čestita Srbiji na pobedi.

– Imali smo prilike koje smo propustili, ali moram reći da smo od samog početka upali u zamku komentarisanja sudijskih odluka. Čestitam Srbiji na pobedi, ali sudijski kriterijum je prelomio i odlučio utakmicu. Nismo imali lucidnost ni koncentraciju da rešavamo situacije koje bismo inače lako rešili. Moramo skupiti glave i pokušati uzeti medalju – dodao je selektor Hrvatske.

U istom tonu nastavio je njegov pomoćnik Mile Smodlaka.

– Mnogo teška utakmica, teško se pripremiti, jer ovo je bio sasvim neki drugi sport, a mi smo došli da igramo vaterpolo. Ovo su bili teški fizički kontakti, nismo imali svoju prepoznatljivu lepršavost. A igrač više nam je bilo loš. Šta je tu je. Čestitamo Srbiji, moramo se okrenuti utakmici za treće mesto. Neće biti lako, ali moramo biti pravi, nije isto vratiti se s bronzom ili biti četvrti – rekao je Smodlaka.

Nakon što su selektor Ivica Tucak i njegov pomoćnik Mile Smodlaka optužili sudije da su “režirale” tok meča, u istom tonu je nastavio i ostatak hrvatske javnosti.

– Srbija je odigrala jednu od najprljavijih utakmica, ali i hrvatski vaterpolisti su naseli – prokomentarisao je Jutarnji list sramotan porez reprezentativca Hrvatske Lovrea Fatovića koji je udario Filipa Filipovića pesnicom u lice.

Sa druge strane, hrvatski igrači potrudili su se da “spuste loptu”. Suđenje je istakao i kapiten Hrvatske Andro Bušlje, ali smatra da je kriterijum bio loš po oba tima.

– Čestitam Srbiji, bila je bolja. Loše smo izgledali, nismo se uspeli vratiti, imali smo prilika, nismo ih iskoristili, oni svoje jesu. Mi se okrećemo utakmici za dva dana koja neće biti laka. Bolje je uzet medalju, nego ništa. Suđenje? Sudije sude nešto što mi ne razumemo, ovaj čvrsti kriterijum nije odgovarao ni nama ni Srbiji – rekao je Bušlje.

Hrvati će se za bronzu na EP u Barseloni boriti sa Italijom.