HRVATI TVRDE: Huligani su “uvezeni” iz Srbije i BiH

huligani
printscreen/youtube.com

"Slobodna Dalmacija" piše da deo huligana koji su izazvali prekid utakmice sa Češkom nisu državljani Hrvatske, već Srbije i BiH.

 

Hrvatska javnost i dalje bruji o incidentima tokom utakmice sa Češkom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, kada je grupa huligana ubacivanjem baklju u teren prekinula igru, posle čega su favorizovani Hrvati primili gol za 2:2 i praktično bili vraćeni iz osmine finala.

Po informacijama “Slobodne Dalmacije”, prekid utakmice nisu izazvali Hrvati, već Srbi i Bosanci!?

Navodno, ovaj list došao je do saznanja da se neki od huligana koji su uhapšeni u Francuskoj, vode kao državljani Srbije i Bosne i Hercegovine, a ne kao Hrvati.

“Po nezvaničnoj priči, neki od ovih prestupnika, odnosno fudbalskih huligana, uspeli su da nabave dresove hrvatske fudbalske reprezentacije, te su tako u kockicama izazvali ‘bengalski’ prekid utakmice, koji hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na kraju može koštati nastupa na Evropskom prvenstvu ili u nekim od sledećih kvalifikacija. Do je jedan deo huligana bio u kockicama, drugi je bio obučen u civilnu odeću”, navodi hrvatski list i dodaje:

“Da bi se zaista moglo raditi o ‘uvoznim’ huliganima, daje se naslutiti i po reakciji hrvatskih navijača, koji su se u jednom trenutku, nakon bacanja baklji, fizički sukobili sa izazivačima nereda”.

U zaključku, ako se ove informacije ispostave kao tačne, “Slobodna Dalmacija” pita:

“Za koga i za čije su novce oni to uradili, odnosno, ko ih je stimulisao da izazovu prekid?”.