Hrvatski mediji oštro o kukastom krstu, Šuker huligane poredio sa Srbima!

Kukasti krst utisnut u travu splitskog „Poljuda” skupo će koštat fudbalsku reprezentaciju Hrvatske. Toga su svesni predstavnici Saveza, državni vrh, ali i mediji.

 

Na travi „Poljuda” iscrtan je kukasti krst! Hrvatska reprezentacija protiv Italija igra pred praznim tribinama zbog kazne UEFA, a protivnike smo dočekali amblemom Trećeg Rajha i nacističke Nemačke – piše „index.hr”, a potom se priseća sličnog skandala u režiji huligana pre nešto manje od deset godina.

Hrvatski navijači su ovakav sramotni performans izveli u Livornu 2006. godine, kada su telima napravili „svastiku”na tribinama stadiona i celom svetu pokazali nacionalni ekstremizam. Podsećamo da je naša reprezentacija pod teškom kaznom UEFA zbog ustaških pokliča i pirotehnike koja je korišćena tokom susreta sa Norveškom. Svaki novi incident mogao bi značiti oduzimanje bodova, ali i izbacivanje sa evropske fudbalske scene – navodi se na hrvatskom portalu.

Iako je meč igran pred praznim tribinama, dogoio se novi skandal

Posted by Sport Dnevno.rs on Saturday, June 13, 2015

Uz galeriju koja je obišla svet, isti portal prenosi izjavu predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske Davora Šukera koji navijače poredi sa „huliganima poput onih iz Turske, Poljske i Srbije”.

1998. godine imali smo najbolje navijače u Evropi, a sad su naši navijači među najvećim huliganima zajedno s onima iz Turske, Poljske i Srbije – rekao je Šuker.

Sajt „jutarnji.hr” je poput gore pomenutih kolega preneo izjave zvaničnika Saveza, političara, ali i stranih medija.

„Sramotna slika sa Poljuda”, uz naslov „HNS godinama ustašluk treitira kao nestašluk. Izgleda je neko ‘svastikom’ želeo da napakosti Savezu” komentar je novinara, ogorčenog svime što se dogodilo u petak uveče na meču kvalifikacija za EP 2016.

Policija je odmah po završetku meča obavila uviđaj, a uzorci trave poslati su u Centar za kriminalistička istraživanja. Portal „goal.hr” nezvanično saznaje da kamere na „Poljudu” pokrivaju samo tribine – stoji u tekstu internet prezentacije „vecernji.hr”.

Reprezentativci „kockastih” nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, ali se potajno nadaju da će UEFA imati milosti, s obzirom da je neko uradio sa namerom da poremeti mesecima uzdrmani hrvatski Savez.