Humani Partizanovi prvotimci u službi zaštite životinja

Fudbaleri Partizana Nemanja Kojić, Saša Marković i Andrija Živković otpočeli su akciju „Stop nasilju nad životinjama” posetom privremenog prihvatilišta za pse i mačke udruženja za zaštitu životinja BETA.

U okviru akcije koju su inicirali navijači Partizana, uz podršku marketinškog tima, crno-beli trio odneo je   deo hrane u privremeno prihvatilište na Lekinom Brdu i proveo vreme igrajući se sa životinjama.

– Počeli smo kao beogradski ogranak velike porodice BETA, sa centralom u Zaječaru –, kaže Jelena Veselinov, volonter u udruženju BETA. „Sada smo ponosni deo BETA tima, s tom razlikom što smo registrovani kao zasebno udruženje pod nazivom Udruženje za brigu o životinjama grada Beograda BETA Beograd .”

– BETA Beograd je volontersko udruženje koje pokušava da smanji broj napuštenih životinja na ulicama, na human način. Za razliku od drugih, pokušavamo da radimo na samom uzroku, a ne samo da se bavimo posledicama. Finansiramo se isključivo od donacija pojedinaca, nemamo stalne donatore niti budžet. Nemamo azil ni prihvatilište, životinje držimo pretežno po sopstvenim stanovima. Oduševljeni smo ovom akcijom, zato što nam napokon izlazi u susret neko ko ima integritet i može da stane iza nas i da utiče na promenu svesti drugih.”, dodaje gospođica Veselinov.

Svoje oduševljenje ovom akcijom izneo je i prvotimac Andrija Živković:

„Na ovaj način smo još jednom pokazali humanu stranu i podstakli sve u društvu, a naročito druge klubove i sportiste da krenu našim putem. Pozivam sve ljude koji imaju mogućnost da udome pse i mačke ili svojim donacijama mogu da pomognu njihovom zbrinjavanju da to urade. Koliko boli kad izgubite psa i ne znate šta je sa njim, iskusio sam još u detinjstvu i zato još jednom apelujem na sve da se priključe i podrže humanu misiju ‘Stop nasilju nad zivotinjama’.”