Humanost koja nema cenu: Navijači Crvene zvezde oborili rekord u davanju krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi koju je po šesti put organizovalo udruženje građana Delije Sever ponovo je oborila rekord po broju prikupljenih jedinica krvi.

U ovoj akciji pod nazivom „Crveno-bela krv”, koja je osim u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić” organizovana u Nišu, Vranju, Boru i Požarevcu, sakupljeno je ukupno 734 jedinica krvi.

Zanimljivo je istaći da je pored 734 dobrovoljna davaoci krvi bilo još stotinak ljudi koji su želeli da uzmu učešće u ovoj akciji, ali zbog privremenih razloga nisu mogli da daju krv.

Na stadionu „Rajko Mitić” bilo je ukupno 504 dobrovoljna davaoca čime je oboren rekord akcije koja je sprovedena u aprilu prošle godine i koji je iznosio 404 davaoca. I ovog puta KK Crvena zvezda na sebi svojstven način podržala je ovu humanu akciju tako što je za sve dobrovoljne davaoce krvi obezbedila malo iznenađenje u vidu ulaznica za meč sa Žalgirisom.

Dušan Serafimović je ispred Instituta za transfuziju krvi izrazio veliko zadovoljstvo masovnošću akcije „Crveno-bela krv”:

– Ovom prilikom želim da se zahvalim navijačima Crvene zvezde koju su organizovali ovu akciju. Ukupno smo imali 734 doborvoljna davaoca krvi čime su prikupljene skoro četvorodnevne zalihe krvi. Na stadionu „Rajko Mitić” je za čak 100 davalaca krvi oboren aposlutni rekord iz prošle godine. Koliki je odziv bio najbolje svedoči podatak da smo za dva sata morali da produžimo rad medicinskih službi – rekao je Serafimović i potom dodao:

– Veliku zahvalnost dugujemo KK Crvena zvezda koji je na originalan način i ovaj put podržao ovu akciju i pokazao visoku svest o humanim vrednostima, uostalom kao i Zvezdin fudbalski klub i kompletno Sportsko društvo. Moram da pohvalim veliko zalaganje kolega iz PR službe i zaista naporan rad medicinskog osoblja odeljenja za prikupljanje i konzervaciju krvi – rekao je Serafimović.