I dalje sa crno-belima: Partizan čuva Andriju Živkovića!

Srbija u20
Beta

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da veruje da će omladinski reprezentativac Andrija Živković i naredne sezone biti fudbaler crno-belih, ali da o tome odlučuje i on sam, kao i njegovi agenti.

 

– Mislim da su realne šanse da ćemo Andriju zadržati i ove sezone, ali tu ne odlučujemo samo mi… Tu ima tri aspekta – stav kluba, stav njegovih agenata i na posletku stav igrača. U tom trouglu je vrlo važan njegov stav. Andrija je blizu toga da još neko vreme igra u Partizanu – rekao je Milinković.

Bilo bi dobro i zaista bih mnogo voleo da Živković u Partizanu ostane makar još šest meseci – dodao je on.

Poslednjih dana, nakon omladinskog Svetskog prvenstva na Novom Zelandu na kojem je srska reprezentacija osvojila prvo mesto, u medijima su se pojavile informacije da je za 18-godišnjeg Živkovića zainteresovan veliki broj klubova.

– Andrija je najbolji mladi igrač na svetu i tu nema nikakve dileme, ali zbog toga dolazimo u situaciju da mi sada treba da pariramo bogatim klubovima… Videćemo šta će se dešavati. Praksa je pokazala da rano prodavani fudbaleri nisu uspevali da se izbore s konkurecnijom u inostranstvu – kazao je Milinković.

Novinari su upitali trener Partizana kako vidi to što Živković, na nedavno završenom Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu nije proglašen za najkorisnijeg igrača turnira, iako je bio najbolji igrač šampionskog tima – Srbije, Milinković je rekao da odluka „nije bila fer” da se drugom fudbaleru dodeli priznanje.

– Prosto nije fer, jer je dete to zaslužilo i pokazalo na terenu… Mnogo je Andrija pokazao. I uz dužno poštovanje, on je za koplje bio ispred svih – zaključio je Milinković.