“I ja sam mnogo puta izvlačio deblji kraj!” Novak postupio TOTALNO KONTRA OD NADALA i pokazao kakav je čovek (VIDEO)

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pružio je podršku japanskoj igračici Naomi Osaki koja se povukla sa Rolan Garosa zbog borbe sa depresijom i anksioznošću!

Printscreen Youtube/Djoker Nole

Osaka se povukla nakon što je saopštila da neće komunicirati sa medijima u Francuskoj “kako bi sačuvala svoje psihičko zdravlje”, a Rolan Garos joj je uzvratio da će je svaki put kažnjavati ako se ne bude pojavljivala na pres konferencijama, što bi za posledicu moglo da ima i izbacivanje sa turnira!

“Afera Osaka” uzburkala je strasti u Parizu, mnogi su se oglasili, a Rafael Nadal nije imao puno razumevanja za njen potez.

Naime, “kralj šljake” je upitan šta misli o ovom slučaju, a on je rekao:

“Razumem ja Osakinu odluku, ali, znate, bez medija koji pišu vesti o nama i uspesima koje ostvarujemo širom sveta, mi verovatno ne bismo bili ono što sada jesmo”, rekao je Španac.

To odsustvo saosećanja prema koleginici, ili, bolje rečeno, nedovoljno prisustvo istog, kanadski list je stavio u priču pod naslovom “Tenis na smešan način pruža podršku Osaki”.

I Novak Đoković je, posle pobede u prvom kolu, govorio o njenom o njenom potezu.

– Naomi je mlada i mogu da je dobro razumem i saosećam sa njom jer sam i ja mnogo puta u karijeri izvlačio deblji kraj sa medijima i znam kakav je osećaj – rekao je Đoković na konferenciji za medije i dodao:

– Podržavam je i mislim da je bila jako hrabra, žao mi je što prolazi kroz teško stanje, tako sam čuo, želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti. Ona je jako važna za naš sport i potrebna nam je nazad, ovo je bilo jako hrabro i ona najbolje zna kako se oseća. Ako je potrebno vreme da napuni baterije, onda to i treba da uradi, podržavam je i nadam se da će se vratiti jača.

Što se tiče reakcije organizatora koji su pretili kaznom, Novak je dodao:

– Grend slemovi se štite i štite svoj biznis. Pratiće uvek pravila, postaraće se da to uradiš ili ćeš platiti kaznu. Ne čudi me njihova reakcija. Navikli smo mi na ovu atmosferu i na to da radimo intervjue posle svakog meča, to je deo sporta, mediji su važni bez ikakve sumnje, to nam donosi platformu da razgovaramo sa navijačima na tradicionalni način. To je bio i jedini način, sada svi imamo svoje društvene mreže i tako komuniciramo sa njima.

Pričao je Novak i o brojnim sastancima paralelne organizacije igrača PTPA poslednjih meseci, podršci igrača – i stručnoj i finansijskoj – koju organizacija dobija od ciljnih partnera.

Održano je i nekoliko sastanaka sa ATP, ali bez konkretnih rezultata, jer PTPA još nije spremila platformu na osnovu koje će pregovarati sa ATP i VTA o svom mestu u globalnom teniskom sistemu.

– Dobili smo pismenu podršku od strane 80 odsto Top 500 igrača, i veoma sam ponosan na te početne rezultate – naglasio je Đoković u obraćanju medijima po ovoj temi.

TO BI BILA KATASTROFA! Ukoliko se ovo desi, Đoković bi mogao da ODUSTANE od Olimpijskih igara