Kako javlja “Dejli miror”, sedmostruki šampion Formule 1 oseća izuzetno jake emocije kada vidi lepotu prirode, pa ga taj prizor neretko natera da pusti suzu.

Bivši nemački vozač trenutno živi u Glandu, malom mestu na zapadu Švajcarske, a njegova porodica govorila je tome kako se Šumaher oseća dok gleda prelepe pejzaže koji ga okružuju.

– Kada se nalazi u invalidskim kolicima i gleda divnu prirodu i planine preko Ženevskog jezera, ponekad plače – govorili su najbliži ljudi ovog 49-godišnjaka.

Legenda nemačkog i svetskog sporta je posle udaranja glavom o stenu bila u veštački izazvanoj komi skoro šest meseci, ali je u junu 2014. slavni “Šumi” pušten na kućno lečenje.

Šumaher će se uskoro preseliti u luksuznu kuću, vrednu 30 miliona evra, u Majorki, koju je kupio Florentino Perez, predsednik Real Madrida.

Sin pomenute legende Formule 1, Mik, ima 19 godina, a nedavno je pobedio na trci Formule 3, nakon čega je pomenuo kakav je uticaj otac imao na njega.

– Cilj je da osvojim Formulu 1. Otac je imao veliki uticaj na moju karijeru. On mi je idol i ja pratim sve što je radio, kako bi mi to pomoglo u bavljenju ovim sportom – rekao je mladi Mik Šumaher, koji nije želeo da govori o zdravstvenom stanju oca, čije emocije pokuljaju svaki put kada vidi – šta zapravo propušta zbog nesreće koja ga je zadesila.