I Katalonci kod Homera Simpsona

Nakon fudbalera Čelsija, gosti u legendarnoj animiranoj seriji 'Simpsonovi' biće i igrači Barselone.

Mesi, Nejmar, Inijesta i Šavi biće “Simpsonozivani”, a prvo će pojaviti kao likovi na liniji robe koja će se naći u prodaji krajem godine.

S obzirom da su Barsa i kompanija “Foks” dogovorili saradnju do 2015, igrači katalonskog giganta će se pojaviti i u jednoj od epizoda crtane serije.

Posle Čelsija i Barse, uloge u Simpsonovima imaće i igrači Zenita, Korintijansa, Porta, Juventusa i Boke Juniors, u kojoj će i timovi imati posebne navijačke rekvizite.

Fudbalska epizoda Simpsonovih biće emitovana u martu, a u njoj će Homer Simpson dobiti priliku da bude sudija na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Fudbaleri Čelsija i Barse nisu prvi iz sveta fudbala koji će gostovati u Simpsonovima, već su pre njih specijalni gosti bili Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Simpsonovi su najdugotrajnija TV serija u SAD. Prva epozira emitovana je 17. decembra 1989. godine i od tada je emitovano 543, ne računajući jubilarnu 25. sezona koja je počela krajem septembra 2013. Serija je imala i fimlsku verziju 2007. koja je zaradila 537 miliona dolara.