I OVO SE DEŠAVA! Hrvatski fudbaler ODBIO DA UZME MEDALJU sa Svetskog prvenstva

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić odbio je da uzme srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva, preneli su danas hrvatski mediji.

Beta

Kalinić je bio u timu Hrvatske na Mundijalu u Rusiji, ali ga je selektor Zlatko Dalić izbacio iz tima, nakon što mu je fudbaler u tri navrata rekao da nije spreman.

Hrvatska je dobro igrala na turniru, stigla do finala, gde je izgubila od Francuske sa 2:4.

Stručni štab i fudbaleri su, posle svega, ipak odlučili da uruče Kaliniću medalju, iako nije igrao na turniru, ali je bio u sastavu, pa je Savez dobio medalju za njega.

Kako su prenele Sportske novosti, Kalinić se zahvalio na ponudi i odbio je medalju uz poruku: “Hvala vam, ali ja nisam igrao u Rusiji”.

Kako se navodi, to je očekivan odgovor napadača, koji je izbačen iz tima dva dana pre utakmice sa Nigerijom u prvom kolu, zbog čega je navukao bes hrvatske javnosti.

Kalinić je još u prijateljskoj utakmici protiv Brazila na Enfildu odbio da uđe u igru sa klupe zbog navodnih bolova u leđima, a zbog istog razloga nije želeo da uđe u igru ni protiv Nigerije. Nakon što je propustio i jedan trening zbog istih problema, Dalić je izgubio strpljenje i 18. juna ga prvim avionom poslao u Split.

Kalinić je trenutno na pripremama sa Milanom, a španski mediji preneli su da će uskoro preći u Atletiko Madrid.