I pored remija u Humskoj, crno-beli ponovo na čelu tabele! Kraj: Partizan – OFK Beograd 1:1

Fudbaleri Partizana i OFK Beograda, odigrali su zaostali meč sedmog kola Jelen Superlige na stadionu u Humskoj. Pobednika nije bilo, a bodovi su podeljeni - 1:1.

Ovim remijem, Partizan je ponovo izbio na čelo tabele, ali prvo mesto je i dalje ugroženo jer je sa istim brojem bodova (25) drugoplasirana ekipa Vojvodine, dok je na trećoj poziciji Crvena zvezda sa 23 boda.

Najava i tok meča:

Crno-beli su proteklog vikenda doživeli prvi poraz u Jelen Superligi, na gostovanju Jagodini (1:0), dok su ‘Romantičari’ ubedljivo poraženi od Čukaričkog na Karaburmi (4:0).

Vicešampion Srbije nalazi se na drugom mestu na tabeli (24), sa bodom manje od vodeće Vojvodine, dok, s druge strane, ekipa OFK zauzima sedmo mesto sa 15.

Trener Partizana Marko Nikolić smatra da duel sa OFK Beogradom stiže u nezgodnom trenutku, ali da je psihološki veoma važan za crno-bele.

– Na sredini smo teškog rasporeda, utakmica kojoj možda nije vreme, pošto se igra Kup. Veoma je važna, najviše iz psihološkog aspekta, jer pobeda nas vodi na prvo mesto – rekao je Nikolić.

PARTIZAN – OFK BEOGRAD 1:1

Stadion Partizana. Sudija: Nenad Đokić. Strelac: 41. minut Dražić 0:1 (OFK Beograd), 64. minut Lazović 1:1 (Partizan)

PARTIZAN: Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov, Marković, Pantić, A. Živković, Ninković, Marinković, Škuletić.

OFK BEOGRAD: Čupić, Vasilić, Obradović, Vasiljević, Antonov, Gajić, Zdjelar, Ješić, Paločević, Dražić, Jovanović.

 

Prvo poluvreme:

Meč je počeo, a prvi sa centra krenuli su domaći igrači. Ako se može nazvati prilikom, onda je prva viđena u trećem minutu igre. Polu šansu imao je Škuletić, koji je uputio šut sa 16 metara tačno pored gola. Ubrzo je usledila kontra, kao i prva prilika za gostujući tim.

Posle odičnog centaršuta Andrića, Janković je uputio udarac tik pored gola. Bilo je to opasno, ali je mreža na sreću Partizana ostala netaknuta. Ponovo su „Romantičari” pretili. Janković je šutirao sa 20-ak metara, ali je Lukač bio dobro postavljen.
Solidan početak utakmice. Ofanzivan tempo igre, u kojem su opasniji bili fudbaleri OFK Beograda. Vršili su pritisak i više pretili…

Gosti se nisu branili. Otvoreno su ušli u utakmicu, bez straha i osvrtanja na ime protivnika. S druge strane, Partizan je imao ideju, ali ne i realizaciju.

Dobra šansa za domaćina viđena je u 20. minutu ijre. Ilić je odlično izbacio Škuletića, koji je krenuoa sam ka golu, ušao u kazneni prostor rivala, uputio šut, ali je golman Čupić spasio mrežu svog tima.

Sredinom drugog poluvremena, crno-beli su preuzeli inicijativu, ali napadi nisu bili previše opasni, kao ni organizovani.

Umrtvila se igra u odnosu na uvodnih 15-ak minuta. Delovalo je da su se gosti malo i povukli, pa je tempo igre znatno pao. U završnici prvog poluvremena „Romantičari” su ponovo uspostavili ravnotežu.

GOOOOOL! Vodi OFK Beograd 1:0. Fantastična akcije plavo-belih, odličan dupli pas Jankovića i Dražića, posle kojeg Dražić ulazi sam u kazneni prostor i rutinski pogađa ugao gola.

U nastavku, crno-beli vrše ogroman pritisak. U dobroj šansi bio je mladi Živković, koji je uputio šut sa 15-ak metara, ali Čupić to efikasno brani. Zatim je usledio i šut Ilića, ali čuvar mreže „Romantičara” ponovo ostaje nesavladan.

Drugo poluvreme:

Izmenu je napravio Marko Nikolić, umesto Ninkovića na teren je ušao Saša Ilić. U igru je ušao i Predrag Luka kao zamena za Stavenovića.

Dinamičan početak drugog dela. Partizan je odmah krenuo sa atacima.

Au, kakva prilika za Partizan. Fantastičan šut Nikole Drinčića iz slobodnjaka. „Pukla je prečka” na sreću gostiju, a tugu domaćina. Rezultat ostaje nepromenjen…

Crno-beli su konačno počeli da igraju onako kako se to očekivalo od samog starta…

GOOOOOL! Lazović izjednačio na 1:1. Inicijativa se isplatila. Idealnu loptu sa strane poslao je Petrović, pa je Danko iskoristio ovu odličnu priliku da poravna rezultat.

Već u sledećem napadu Partizan je mogao i do potpunog preokreta. Škuletić je uspeo da stigne pre golmana gostiju do lopte, obišao ga je, ali nije uspeo iskosa sa leve strane da pogodi mrežu.

Novu šansu Škuletić je imao u 68. minutu. Lazović ga je iz okreta proigrao, a napadač Partizana je iz trka pogodio stativu. Ipak, nisu gosti ostali bez odgovora. Lukač je u nekoliko situacija morao ozbiljno da interveniše i na taj način sačuva mrežu Partizana. Ofanzivno se igra sad sa obe strane.

Marko Nikolić je napravio i poslednju izmenu, pošto je minutažu konačno dao Fofani, koji je zamenio Škuletića.

Imali su crno-beli brojne prilike iz prekida blizu šesnaesterca, Drinčić je pokušavao, ali OFK Beograd je uspevao da se odbrani i osvoji veoma vredan bod.